Pašvaldības pauž satraukumu par pārtikas paku atbalsta samazināšanosReģionos
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 16:54
  • NRA
  • 4

Pašvaldības pauž satraukumu par pārtikas paku atbalsta samazināšanos

Pašvaldību uztraukums par pārtikas paku atbalstu

Latvijas pašvaldības ir izteikušas nopietnas bažas par plānoto pārtikas paku atbalsta samazināšanos, kas tieši ietekmēs mazticižos iedzīvotājus. Pēc jaunākajām izmaiņām šajā jomā, pašvaldību sociālajiem dienestiem būs jāsaskaras ar sarežģītu uzdevumu – izskaidrot iedzīvotājiem, kāpēc un kā tiks samazināts šis atbalsts.

Ilze Rudzīte: "Jāiznes viss smagums"

Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) padomniece sociālajos jautājumos Ilze Rudzīte uzsvēra, ka šis lēmums radīs papildus slogu sociālajiem darbiniekiem: “Mūsu darbiniekiem būs jāsaskaras ar ļoti emocionālām situācijām, skaidrojot iedzīvotājiem, kāpēc viņiem ir jāsaņem mazāk. Tas ir ne tikai finansiālais, bet arī psiholoģiskais spiediens, ko šie cilvēki piedzīvo.”

Atbalsts mazticižiem iedzīvotājiem

Pārtikas paku atbalsts ir bijis nozīmīgs resursu avots daudziem Latvijas ģimenēm, īpaši šajos izaicinošajos ekonomiskajos apstākļos. Mazāk nodrošinātie iedzīvotāji, kuriem ir grūtības segt ikdienas izmaksas, saskarsies ar vēl lielākām problēmām, kad atbalsts tiks samazināts.

Pašvaldību rīcība un nākotnes plāni

Lai mazinātu iedzīvotāju bažas un nodrošinātu, ka viņiem ir pieejama nepieciešamā informācija, pašvaldības plāno rīkot informatīvas kampaņas. Rudzīte norādīja, ka ir svarīgi nebūt apņēmīgiem un nepazaudēt no redzesloka tās ģimenes, kurām šis atbalsts ir visvairāk nepieciešams. Pašvaldības aicina valdību izvērtēt šo lēmumu un meklēt risinājumus, lai atbalsts tiktu saglabāts, jo katra pārtikas pakete ir nozīmīga daudzām Latvijas ģimenēm.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas