Pagrieziena punkts vēl nav pienācis, bet… Slaidiņš atklāti nosauc 8 galvenās okupantu vājās vietasĀrzemēs
Foto un virsraksts: LA
  • šodien 06:02
  • LA
  • 5

Pagrieziena punkts vēl nav pienācis, bet… Slaidiņš atklāti nosauc 8 galvenās okupantu vājās vietas

Karš Ukrainā: neizšķirts posms

Jānis Slaidiņš, NBS majors un Zemessardzes štāba virsnieks, savā nesenajā intervijā raidījumā "Aktuālais par karadarbību Ukrainā" uzsvēra, ka neviena no pusēm šajā karā nav spējuši iegūt izšķirošu pārsvaru. Lai arī sākotnēji Krievijai bija ievērojamas priekšrocības, laika gaitā absurde situācija ir novilkusi līdzenumā gan Ukrainas, gan Krievijas ambīcijas.

Okupantu vājās vietas

Slaidiņš atklājis astoņas galvenās okupantu vājās vietas, kas varētu kļūt par potenciāliem pagrieziena punktiem karā. Šīs vājās vietas ir stratēģiski aspekti, kas var ietekmēt turpmāko karadarbību un ļaut Ukrainai gūt iniciatīvu.

Vājās vietas un iespējas

1. **Morale** - Krievijas karavīru morāle ir zema, kas ietekmē to spēju efektīvi cīnīties. 2. **Apgāde** - Grūtības ar apgādes līnijām un resursu iegūšanu. 3. **Biedēšana** - Ukrainas pretošanās un nigunurēšanā esošās uzvaras palielina bailes starp okupantiem. 4. **Lokālie konflikti** - Iekšēji konflikti un nesaskaņas Krievijas armijā. 5. **Tehnoloģiskais pārsvars** - Ukrainai pieejamās mūsdienu tehnoloģijas. 6. **Starptautiskā atbalsts** - Rietumu valstu sniegtais atbalsts Ukrainai ir būtisks. 7. **Iedzīvotāju pretestība** - Vietējo iedzīvotāju pretošanās okupantiem ir sāpīga skāde Krievijas plāniem. 8. **Ilgtermiņa plānošana** - Krievijai trūkst skaidra ilgtermiņa plāna un mērķu.

Secinājums

Lai gan pagrieziena punkts vēl nav pienācis, šīs vājās vietas var kļūt par izšķirošām priekšrocībām, ja Ukraina spēs tās pareizi izmantot. Slaidiņš norāda, ka spēju saglabāt iniciatīvu un rīkoties stratēģiski būs izšķiroša, lai ietekmētu turpmāko notikumu attīstību šajā ilgstošajā konfliktā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas