Vakar VUGD dzēsuši divus paaugstinātas bīstamības ugunsgrēkusLatvijā
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 11:53
  • NRA
  • 4

Vakar VUGD dzēsuši divus paaugstinātas bīstamības ugunsgrēkus

Divi paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki

Vakar, 24. oktobrī, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saskārās ar īpaši nopietnām situācijām, kad tika dzēsti divi paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki. Šādi ugunsgrēki prasa papildu resursus un īpašu uzmanību, lai novērstu plašāku postu un garantētu sabiedrības drošību.

Izsaukumu statistika

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma kopumā 39 izsaukumus, kas atspoguļo paaugstinātu aktivitāti ugunsdrošībā. No šiem izsaukumiem 21 bija saistīti ar ugunsgrēku dzēšanu, savukārt deviņi bija veltīti glābšanas darbiem. Diemžēl deviņi izsaukumi izrādījās maldinājumi, kas apgrūtina ugunsdzēsēju darbu un novērš uzmanību no reālām apdraudējuma situācijām.

Ugunsdzēsēju reakcija un gatavība

VUGD norāda, ka ugunsdzēsēji ir profesionāli apmācīti un gatavi reaģēt uz jebkuru situāciju. Paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku dzēšana prasa ne tikai tehnoloģisku aprīkojumu, bet arī īpašu operatīvo plānošanu un sadarbību ar citām dienestiem. Ugunsdzēsēju komandas strādā intensīvi, lai samazinātu ugunsgrēku radīto kaitējumu un nodrošinātu cilvēku drošību.

Sabiedrības loma ugunsdrošībā

VUGD aicināja sabiedrību būt atbildīgai un ziņot par jebkādām aizdomīgām situācijām. Ikvienam ir svarīgi saprast, ka ugunsdzēsēji ir šeit, lai palīdzētu, taču preventīvie pasākumi un apzināšanās par drošību ir ikviena pienākums. Aicinām ikvienu būt uzmanīgam un nedoties uz riska zonām, ja tas nav nepieciešams. Šie notikumi vēlreiz atgādina par ugunsdrošības svarīgumu un lietus ietekmi uz mūsu ikdienu. Sevišķi aukstā laikā jāievēro īpaša piesardzība ar apkures iekārtām un citām iespējamo ugunsgrēku izraisītājām.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas