Edgars Āboliņš sadzīvo ar prostatas vēzi: "Nevajag domāt kā 80. gados - ja iešu pie ārsta, tad nebūšu īsts vecis"Par veselību
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Edgars Āboliņš sadzīvo ar prostatas vēzi: "Nevajag domāt kā 80. gados - ja iešu pie ārsta, tad nebūšu īsts vecis"

Edgara Āboliņa pieredze ar prostatas vēzi

Edgars Āboliņš ir cilvēks, kurš neskatoties uz grūtajām diagnozēm, spēj atrast pozitīvās puses savā dzīvē. Viņš jau ilgstoši sadzīvo ar prostatas vēža diagnozi. Savu pieredzi Edgars dalās ar citiem, aicinot nebaidīties no ārstu apmeklējumiem un regulārām veselības pārbaudēm.

Veselības pārbaudes kā profilakses rīks

Edgars visu mūžu ir strādājis aviācijā, kur ir izveidojies ieradums ik gadu apmeklēt ģimenes ārstu un veikt vispārēju veselības pārbaudi. Šo praksi viņš uzskata par ļoti svarīgu, jo tieši šādu pārbaudījumu laikā arī tika atklāts viņam ļaundabīgais audzējs. "Nekad nezināsi, ja neapmeklēsi ārstu," saka Edgars.

Veco stereotypu pārvarēšana

Viens no būtiskajiem aspektiem, ko Edgars uzsver, ir sabiedrībā valdošie stereotipi par vīrieti un viņa attieksmi pret veselību. "Nevajag domāt kā 80. gados - ja iešu pie ārsta, tad nebūšu īsts vecis," viņš norāda. Edgars mudina vīriešus aktīvi rūpēties par savu veselību un nebaidīties konsultēties ar speciālistiem.

Aicinājums citiem

Edgara stāsts ir iedrošinājums daudziem, kuri varbūt nezina, kā rīkoties savā veselības aprūpē. Viņš aicina visus regulāri veikt veselības pārbaudes un būt atvērtiem ārstu ieteikumiem. "Svars ir veselībā, un, ja mēs to neuzturam, sekas var būt smagas," piebilst Edgars, daloties savā ceļojumā ar prostatas vēža diagnozi.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas