Trīs okupanti uz 30 ārzemniekiem. Ukraiņi pārtvēruši krievu karavīru sarunu par "tikšanos" ar KTDR militārpersonāmĀrzemēs
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Trīs okupanti uz 30 ārzemniekiem. Ukraiņi pārtvēruši krievu karavīru sarunu par "tikšanos" ar KTDR militārpersonām

Krievu karavīru plāni Kurskā

Kurskas apgabalā Krievijas militārās struktūras aktīvi gatavojas tikšanās ar karavīriem no Ziemeļkorejas (KTDR). Saskaņā ar Ukrainas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (HUR) iegūtajām informācijām, šīs tikšanās ietvaros pie katriem 30 ārzemju militāristiem tiks norīkoti trīs krievu okupanti un tulks. Šīs jaunās pārmaiņas liek domāt par pieaugošo Ziemeļkorejas iesaisti reģiona militārajās aktivitātēs.

Ukraina izseko spiegošanas aktivitātes

Ukrainas izlūkdienesti ir veiksmīgi pārtvēruši krievu karavīru sarunas, kas atklāj ne tikai militāro sazvērestību, bet arī došanos uz jauniem militāriem sadarbības virzieniem. Šī informācija var liecināt par Krievijas centieniem nostiprināt savas pozīcijas reģionā, izmantojot ārvalstu spēkus, kas var radīt jaunas problēmas drošības sfērā.

Paredzamā militārā sadarbība ar KTDR

Plānotā tikšanās ar Ziemeļkorejas militāristiem var radīt nopietnas bažas par Krievijas un KTDR attiecību attīstību. Iesaistot Ziemeļkoreju, Krievija varētu iegūt piekļuvi jauniem militārajiem resursiem un tehnoloģijām, kas, savukārt, var ietekmēt reģiona stabilitāti. Šāda militārā sadarbība var novest pie papildu spriedzes gan Ukrainā, gan citās blakus esošajās valstīs.

Kādas būs sekas?

Šī situācija var būtiski ietekmēt drošību reģionā, un rietumu valstīm jāvērš uzmanība uz šo jaunatklāto informāciju. Krievijas un Ziemeļkorejas militārās sadarbības paplašināšana var nozīmēt, ka Krievija neplāno samazināt savas militārās aktivitātes Ukrainā un citās bijušajās padomju republikās, kas var radīt jaunus izaicinājumus starptautiskajai sabiedrībai.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas