Nākamgad Rīga plānots izbūvēt vismaz 20 jaunas gājēju pārejasZiņas
Foto un virsraksts: Diena

Nākamgad Rīga plānots izbūvēt vismaz 20 jaunas gājēju pārejas

Gājēju drošības uzlabošana Rīgā

Šogad Rīgas pašvaldība ir pievērsusi īpašu uzmanību gājēju drošības jautājumiem, izveidojot piecas jaunas gājēju pārejas un uzlabojot vienu esošo. Šie pasākumi ir veikti, lai nodrošinātu drošāku pārvietošanos pa pilsētu un samazinātu satiksmes negadījumu riskus, kas skar gājējus.

Plāni nākamajam gadam

Pārvietojoties uz nākamo gadu, Rīgas pašvaldība ir izstrādājusi ambiciozus plānus, nosakot mērķi izbūvēt vismaz 20 jaunas gājēju pārejas. Šis solis tiek veikts, lai palielinātu gājēju drošību, īpaši intensīvi apdzīvotās pilsētas daļās, kur satiksmes intensitāte ir augsta.

Sabiedrības reakcija un gaidas

Rīgas iedzīvotāji jau pauduši atzinīgi vērtējumu par pašvaldības centieniem uzlabot gājēju drošību. Daudzi gaida, ka jaunās pārejas palīdzēs ne tikai padarīt pārvietošanos drošāku, bet arī veicinās aktīvāku dzīvesveidu, mudinot cilvēkus ģimenes un draugu lokā izmantot pastaigas kā transporta veidu.

Pilsētas nākotnes vīzija

Rīgas pašvaldība uzskata, ka gājēju pāreju izbūve ir svarīga daļa no ilgtspējīgas pilsētas attīstības plāna. Plānotās pārejas ne tikai uzlabos gājēju drošību, bet arī sniegs ieguldījumu pilsētas vizuālajā pievilcībā, veicinot pilsētas atmosfēru un iedzīvotāju labklājību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas