Valsts kontroles padomes locekle: Birokrātijas mazināšana nedrīkst palikt tikai lozungsLatvijas ziņas
Foto un virsraksts: PRESS

Valsts kontroles padomes locekle: Birokrātijas mazināšana nedrīkst palikt tikai lozungs

Valsts kontrolē nepieciešamība pēc reālām izmaiņām

Valsts konkurētspējas forumā, kas notika piektdien, Valsts kontroles padomes locekle Inga Vilka uzsvēra, ka birokrātijas mazināšana Latvijas valsts pārvaldē nedrīkst palikt tikai lozungs. Viņa norādīja, ka ir nepieciešams iet tālāk par vārdiem un realizēt reālas darbības, kas veicinātu efektīvāku un mazāk birokrātisku valsts pārvaldi.

Darbības, kas nepieciešamas birokrātijas mazināšanai

Vilka akcentēja, ka valsts iestādēm ir jāveic konkrēti soļi, lai samazinātu nevajadzīgu dokumentu plūsmu un uzlabotu pakalpojumu pieejamību iedzīvotājiem. Viņa uzskata, ka jāveicina digitālās transformācijas iniciatīvas un jāuzlabo iestāžu sadarbība, lai samazinātu dubulto darbu un veicinātu efektīvāku resursu izmantošanu.

Iedzīvotāju un uzņēmēju pieredze

Iedzīvotāji un uzņēmēji bieži saskaras ar sarežģītu birokrātiju, kas kavē viņu iespējas gūt panākumus un attīstīt savu darbību. Vilka uzsvēra, ka ir svarīgi ieklausīties reālo cilvēku pieredzē un ieteikumos, lai izstrādātu Latvijas valsts pārvaldes reformu plānus, kas būtu efektīvi un atbilstoši pašreizējām vajadzībām.

Aicinājums uz rīcību

Noslēdzot savu uzrunu, Inga Vilka aicināja visus ieinteresētos spēkus – valsts pārvaldi, uzņēmējdarbības sektoru un sabiedrību kopumā – aktīvi piedalīties birokrātijas mazināšanas iniciatīvās. Viņa uzsvēra, ka tikai kopīgiem spēkiem var panākt būtiskas pārmaiņas un radīt efektīvāku valsts pārvaldi, kas kalpos iedzīvotājiem un uzņēmumiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz PRESS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas