Slaidiņš par kaujām Kupjanskas sektorā: "Ja krieviem šeit būs panākumi, tas var kritiski ietekmēt trīs reģionus"Ārzemēs
Foto un virsraksts: LA
  • šodien 16:43
  • LA
  • 5

Slaidiņš par kaujām Kupjanskas sektorā: "Ja krieviem šeit būs panākumi, tas var kritiski ietekmēt trīs reģionus"

Kupjanskas sektora kaujas aktualitātes

Pēdējās dienās Kupjanskas sektorā, kas atrodas Harkivas apgabalā Ukrainas austrumos, notiek ļoti smagas kaujas. NBS majors un Zemessardzes štāba virsnieks Jānis Slaidiņš savā uzstāšanās laikā TV24 raidījumā “Aktuālais par karadarbību Ukraina” atzīmēja, ka situācija šajā reģionā ir kļuvusi ārkārtīgi saspringta un intensīva.

Krievu uzbrukumu intensifikācija

Saskaņā ar Slaidiņa teikto, krievu spēku aktivitāte šajā sektorā ir ievērojami pieaugusi, kas liek domāt par viņu nodomiem gūt panākumus. Ja krieviem izdosies nostiprināt savu pozīciju Kupjanskas sektorā, tas var radīt kritiskas sekas ne tikai pašā reģionā, bet arī citviet Ukrainā.

Potenciālās sekas trim reģioniem

Slaidiņš brīdināja, ka, ja Krievija gūs panākumus šajā kaujā, tas var ietekmēt trīs svarīgus reģionus: Harkivas, Luhanskas un Doņeckas apgabalus. Šādas sekas var strauji mainīt frontes līnijas un militāro līdzsvaru, radot jaunas izsistīšanas iespējas Krievijas spēkiem, kā arī apdraudot Ukrainas drošību un stabilitāti.

Aicinājums uz uzmanību un atbalstu

Šīs grūtās laikos Slaidiņš uzsvēra, cik svarīgi ir saglabāt tās mobilizācijas un atbalsta formācijas, kas nepieciešamas, lai efektīvi pretotos agresijai. Viņš aicināja sabiedrību sekot jaunākajām attīstībām un atbalstīt Ukrainas centienus aizsargāt savu teritoriju un iedzīvotājus.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas