VIDEO. Rīgas ostas un LMT 5G jūras tehnoloģiju projekts saņēmis Starptautiskās ostu asociācijas Ilgtspējas balvuLatvijā
Foto un virsraksts: LA
  • šodien 14:45
  • LA
  • 4

VIDEO. Rīgas ostas un LMT 5G jūras tehnoloģiju projekts saņēmis Starptautiskās ostu asociācijas Ilgtspējas balvu

Video skaties šeit

Rīgas osta izceļas starptautiskā milieu

Rīgas osta, kopā ar LMT, turpinājusi savu ceļu uz ilgtspējīgas attīstības un modernizācijas virsotni, ieguvusi Starptautiskās ostu asociācijas (IAPH) Ilgtspējas balvu. Šis prestižais apbalvojums tika piešķirts 2023. gada Pasaules ostu konferences ietvaros Hamburgā, kur Rīgas osta sacentās pret spēcīgām konkurentēm no Monreālas (Kanāda) un Abū Dabī (AAE).

Stiprināta digitālo tehnoloģiju loma

Rīgas ostas panākumi ir saistīti ar inovatīvu 5G jūras tehnoloģiju projektu, kas būtiski uzlabo ostas digitālo infrastruktūru un loģistikas procesus. Šī iniciatīva ne tikai veicina efektivitāti, bet arī nostiprina Rīgas pozīcijas kā vadošajai ostai Baltijā.

Starptautiska atpazīstamība un nākotnes perspektīvas

Saņemot šo balvu, Rīgas osta uzsver savu apņēmību virzīties uz priekšu ilgtspējīgā attīstībā un inovāciju ieviešanā. Apbalvojums ne tikai palielina Rīgas ostas atpazīstamību starptautiskajā arēnā, bet arī veicina investīcijas un sadarbību ar citiem ostu projektiem visā pasaulē.

Noslēgumā

Šī ir nozīmīga uzvara ne tikai Rīgas ostai, bet arī visai Latvijai, apliecinot, ka inovācijas un ilgtspējība ir ceļš uz nākotnes attīstību. Rīgas ostas un LMT 5G projekta panākumi liecina par to, ka arī mazākas ostas var konkurēt ar lielākām, ja vien tās ir apņēmīgas un iegulda modernā tehnoloģijā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas