Rinkēvičs: plašie plāni birokrātijas mazināšanai nedod gaidītos rezultātusZiņas
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Rinkēvičs: plašie plāni birokrātijas mazināšanai nedod gaidītos rezultātus

Valsts prezidenta viedoklis par birokrātijas mazināšanu

Valsts konkurētspējas foruma noslēgumā piektdien Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs izteica kritiku par plašajiem plāniem birokrātijas mazināšanai, norādot, ka šie pasākumi nedod gaidītos rezultātus. Rinkēviča uzskats ir, ka, neskatoties uz centieniem, birokrātija turpina būt liela problēma valsts pārvaldē.

Patiesie izaicinājumi

Rinkēvičs uzsvēra, ka birokrātijas mazināšana prasa ne tikai plānus, bet arī efektīvu to īstenošanu. Viņš norādīja, ka pašlaik manāmas lielas problēmas ar administratīvo slogu, kas ietekmē gan uzņēmējus, gan iedzīvotājus. Prezidenta paziņojumi norāda uz nepieciešamību pārskatīt esošās sistēmas un pievērst uzmanību to efektivitātei.

Ceļš uz reālām pārmaiņām

Edgars Rinkēvičs aicināja visus iesaistītos nākt klajā ar konkrētiem risinājumiem, kas ļautu samazināt administratīvos šķēršļus un uzlabot valsts konkurētspēju. Viņa ieskatā, panākumi birokrātijas mazināšanā ir atkarīgi no sistēmiskas pieejas, kurā būtu iesaistīti gan valsts sektors, gan privātā iniciatīva.

Nākotnes vīzija

Foruma noslēgumā Rinkēvičs uzsvēra, ka nākotnē jāstrādā pie vienkāršas un skaidras administratīvās sistēmas, kas atbalsta uzņēmējdarbību un ikdienas dzīvi. Viņš pauda cerību, ka gan valsts, gan pašvaldību līmenī tiks pieņemti lēmumi, kas veicinās reālas pārmaiņas un veicinās labāku dzīves kvalitāti visiem iedzīvotājiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas