Mūžībā devies ilggadējais Latvijas basketbola tiesnesis Pēteris PoudžiunasSports
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Mūžībā devies ilggadējais Latvijas basketbola tiesnesis Pēteris Poudžiunas

Skumjās ziņas par sporta pasauli

Mūžībā devies ilggadējais Latvijas basketbola tiesnesis un spēļu komisārs Pēteris Poudžiunas. Latvijas Basketbola savienība paziņojusi, ka viņš aizmiris mūžībā 66 gadu vecumā. Šis notikums ir liels zaudējums ne tikai sporta videi, bet arī visiem, kuri pazina Poudžiunu kā profesionālu un dedzīgu aizstāvi basketbolā.

Pēteris Poudžiunas – ievērojama personība Latvijas sportā

Poudžiunam bija ilga un nozīmīga karjera, kuru iezīmēja nesavtīga piepūle un beznosacījuma mīlestība pret basketbolu. Viņš bija ne tikai talantīgs tiesnesis, bet arī spēļu komisārs, kas nodrošināja, ka Latvijas basketbola čempionāti notiek saskaņā ar visaugstākajiem standartiem. Daudzu basketbolistu un treneru acīs viņš bija autoritāte, kam varēja uzticēties un paļauties.

Atmiņas par viņu

Sporta sabiedrība izsaka līdzjūtību un cieņu Pēterim Poudžiunam. Viņa ieguldījums Latvijas basketbolā tiks atcerēts ne tikai kā tiesnesim, bet arī kā cilvēkam, kurš veicinājis basketbola attīstību valstī. Tiesnešu pārstāvji, sportisti un līdzjutēji visi ir vienisprātis, ka Poudžiuna klātbūtne nebija tikai profesionāla, bet arī cilvēciska. Viņš bieži dalījās ar padomiem un pieredzi, kas iedvesmoja jaunos tiesnešus un sportistus.

Pēdējā atvadīšanās

Sabiedrība tiek aicināta izrādīt cieņu un atcerēties Poudžiunu visā viņa mūžā paveikto. Plāni par atvadīšanās ceremoniju tiks paziņoti tuvākajā laikā, un Latvijas Basketbola savienība aicina visus, kam Poudžiuns ir atstājis nozīmīgu ietekmi, pievienoties pēdējā godināšanā. Viņa mantojums dzīvos caur to, kā mēs turpināsim attīstīt un popularizēt basketbolu Latvijā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas