Seniori Latgalē apgūst medijpratību, žurnālisti – digitālās prasmes
Latvijā
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 19:55
  • LSM
  • 4

Seniori Latgalē apgūst medijpratību, žurnālisti – digitālās prasmes

Medijpratība senioriem: Rīkojumi un mērķi

Latgalē arvien pieaug interese par medijpratību, īpaši starp senioriem, kuri ar jauno informāciju un tehnoloģijām saskaras arvien biežāk. Biedrība "New East" kopā ar Baltijas Mediju izcilības centru ir uzsākusi iniciatīvu, lai izglītotu vecāka gadagājuma cilvēkus par mediju lietošanu un informācijas kritisko izvērtēšanu. Šī programs mērķis ir palīdzēt senioriem apgūt svarīgas prasmes, lai viņi spētu labāk atpazīt apmānījumus, tostarp telefonkrāpniekus un informatīvos manipulācijas.

Prasmes cīņā pret dezinformāciju

Cīņa pret dezinformāciju, kas pēdējā laikā ir ieguvusi jaunu aktualitāti, prasa ne tikai tehniskās zināšanas, bet arī spēju atšķirt faktus no viedokļiem. Seniori tiek iedalīti grupās, kur viņi apgūst, kā analizēt informāciju un kā pareizi reaģēt uz to, kas ir ticams un kas ne. Šajās nodarbībās tiek pievērsta uzmanība tādām prasmēm kā datu pārbaude, avotu kritiskā analīze un attēlu manipulāciju atpazīšana.

Žurnālisti iegūst digitālās prasmes

Jaunākā iniciatīva attiecas ne tikai uz senioriem, bet arī uz žurnālistiem, kuriem ir nepieciešamas modernas digitālās prasmes, lai efektīvi varētu strādāt mainīgajā mediju vidē. Biedrība "New East" sadarbojas ar žurnālistiem, nodrošinot viņiem apmācības par jaunākajām digitālajām tehnoloģijām un rīkiem. Mērķis ir vairot žurnālistu kompetences, lai viņi varētu nodrošināt kvalitatīvu un uzticamu informāciju sabiedrībai.

Kopīgas iniciatīvas ietekme uz sabiedrību

Šāda veida projekti ne tikai vairo izpratni par mediju satura patiesumu, bet arī stiprina sabiedrību kopumā. Medijpratība veicina cilvēku spēju rīkoties atbildīgi, izmantojot informāciju, un veicina aktīvāku sabiedrības iesaistīšanos. Biedrības "New East" un Baltijas Mediju izcilības centra centieni ir solis uz priekšu, lai radītu informētāku un kritiskāku sabiedrību, kas apzinās sava laikmeta izaicinājumus.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas