«Mammai būtu noderējis.» Dunalkā iedzīvotāji saņems medicīnisko aprūpi tuvāk mājām
Latvijā
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 17:49
  • LSM
  • 6

«Mammai būtu noderējis.» Dunalkā iedzīvotāji saņems medicīnisko aprūpi tuvāk mājām

Jaunas medicīniskās aprūpes iespējas Dunalkā

Dienvidkurzemes novada Dunalkas iedzīvotājiem beidzot ir iespēja saņemt medicīnisko aprūpi tuvāk mājām. Jaunatvērtā feldšera punkts, kas atrodas bijušajā pasta nodaļā, sniegs vietējiem iedzīvotājiem piekļuvi nepieciešamajiem medicīniskajiem pakalpojumiem.

Vienkāršāka piekļuve veselības aprūpei

Līdz šim Dunalkas iedzīvotājiem bija jāmeklē medicīniskā palīdzība pie pašiem tuvākajiem mediķiem, kas atradās gandrīz 10 kilometrus attālumā Cīravā. Situācija daudziem izsita no ierastā ritma, jo, ja nepieciešama palīdzība, bija jāgaida neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāde, kas savukārt varēja aizņemt laiku.

Iedzīvotāju viedokļi

Dunalkas iedzīvotāji izsakās apmierināti ar jauno feldšera punkta atvēršanu. "Mammai būtu noderējis," teica viena no vietējām iedzīvotājām, paužot savas domas par to, cik svarīgi ir būt tuvākā attālumā no medicīnas speciālistiem. Daudzi ir pārliecināti, ka šī jaunā iespēja uzlabos dzīves kvalitāti un sniegs mierinājumu tiem, kuriem ikdienā nepieciešama medicīniskā aprūpe.

Turpmākie plāni un attīstība

Feldšera punkta atvēršana ir tikai pirmais solis ceļā uz labāku veselības aprūpi Dunalkā. Vietējās pašvaldības pārstāvji norāda, ka ir ieplānotas turpmākas attīstības iespējas, lai uzlabotu medicīniskās aprūpes pieejamību un kvalitāti, kā arī paplašinātu pakalpojumu klāstu. Iedzīvotāji cer, ka tuvākajā nākotnē tiks izveidoti papildu veselības aprūpes pakalpojumi, kas palīdzēs risināt viņu ikdienas vajadzības.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas