Nākamgad WRC punktus atkal plāno piešķirt tikai posmu finišāMotoru sports — Rallijs
Foto un virsraksts: Sportacentrs

Nākamgad WRC punktus atkal plāno piešķirt tikai posmu finišā

Jaunās punktu sistēmas atgriešana

Nākamajā WRC (Pasaules rallija čempionāts) sezonā tiks ieviestas izmaiņas punktu piešķiršanas sistēmā, atgriežoties pie metodes, kas jau iepriekš tika lietota. Šī sistēma piešķirs punktus tikai pēc posmu finiša, nevis katrā posmā atsevišķi, kā tas tika darīts pēdējos gados.

Izmaiņu apstiprināšana

Lai gan plānots ieviest jauno punktu skaitīšanas sistēmu, tā pirmām kārtām ir jāapstiprina Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) Pasaules motoru sporta padomes (WMSC) sēdē. Šī apstiprināšana var ietekmēt ne tikai nākamās sezonas sacensību norisi, bet arī komandu stratēģijas un sportistu pieeju katram posmam.

Secinājumi un atsaukšanās uz iepriekšējām sistēmām

Atgriešanās pie tradicionālākās punktu sistēmas, kur punkti tiek piešķirti tikai finišā, radīs ne tikai lielāku spriedzi sacensību noslēgumā, bet arī ilgstošāku sacensību emocionālo komponentu. Šāda sistēma ļaus faniem un komandu piekritējiem just līdzi saviem favorītiem visā posma laikā, ne tikai tā laikā.

Komandu un sportistu reakcijas

Lai gan izmaiņas tika gaidītas ar interesi, reakcija no komandu un sportistu puses vēl nav skaidri izteikta. Daži uzskata, ka šāda pieeja palielinās sacensību intensitāti, kamēr citi ir bažīgi, ka tas varētu samazināt stratēģisko plānošanu, ko piedāvā jauninātā sistēma ar punktu piešķiršanu katra posma laikā.

Nākotnes cerības

Paredzams, ka šīs izmaiņas radīs jaunas dinamiskas sacensību formas un padarīs katru posmu par uzticamu izaicinājumu sportistiem. WRC organizatori cer, ka tas palielinās fanu iesaisti un pievērsīs plašāku uzmanību rallijam kā sporta veidam. Tāpēc ir svarīgi sekot līdzi WMSC sēdei, kur tiks pieņemti lēmumi par nākamās sezonas virzību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Sportacentrs portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas