Valmieras pils teritorijā visu diennakti skatāma izgaismota Niklāva Strunkes darbu reprodukciju izstādeCeļotprieks
Foto un virsraksts: TV3
  • šodien 14:11
  • TV3
  • 3

Valmieras pils teritorijā visu diennakti skatāma izgaismota Niklāva Strunkes darbu reprodukciju izstāde

Valmieras pils teritorija rotā Niklāva Strunkes māksla

Valmieras pils teritorijā līdz 20. novembrim ir iespējams aplūkot izgaismoto reprodukciju izstādi, kas veltīta vienam no izcilākajiem Latvijas māksliniekiem – Niklāvam Strunke. Šī izstāde ir unikāla un pieejama apmeklētājiem visu diennakti, piedāvājot iespēju iepazīt mākslinieka darbus arī tumsā.

Ikoniskas gleznošanas atspoguļojums

Izstādē ir iekļautas reprodukcijas, kas jau kļuvušas par ikonām Latvijas mākslas vēsturē. Apmeklētājiem ir iespēja skatīt darbus, kas atspoguļo Strunkes radošo izgudrojumu un unikālo stilu, kas ir ietekmējis Latvijas kultūru gadsimtu gaitā.

Cilvēks, kas ieiet istabā

Viens no slavenākajiem Strunkes darbiem, kas ir iekļauts Latvijas Kultūras kanonā, ir glezna "Cilvēks, kas ieiet istabā" (1927). Šis darbs ir izcils piemērs mākslinieka spējai uzjundīt skatītāju emocijas un domas, ievadot viņu unikālā mākslas pasaulē.

Izstādes apmeklēšana

Izstāde ir lieliska iespēja visiem mākslas mīļotājiem, kā arī tiem, kuri vēlas uzzināt vairāk par Latvijas kultūras mantojumu. Valmieras pils teritorija piedāvā burvīgu atmosfēru, kas vēl vairāk akcentē ēnu un gaismas spēlēs, ko rada izgaismoti darbi. Ielūdzam apmeklēt šo īpašo izstādi un iepazīt Niklāva Strunkes mākslu, kas ir neatņemama Latvijas kultūras sastāvdaļa!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas