Augulis: Latvijai ir izveidots drošības spilvens, lai krīzes situācijās pensijām naudas pietiktuIntervijas
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 05:30
  • NRA
  • 5

Augulis: Latvijai ir izveidots drošības spilvens, lai krīzes situācijās pensijām naudas pietiktu

Drošības spilvens pensijām

Labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) uzsver, ka Latvijai ir izveidots efektīvs drošības spilvens pensiju sistēmā, kas ļaus nodrošināt stabilitāti krīzes situācijās. "Mums ir jābūt gataviem ne tikai paredzēt, bet arī reaģēt uz iespējamiem izaicinājumiem, kas varētu ietekmēt mūsu senioru labklājību," saka Augulis, piebilstot, ka valdība ir strādājusi, lai izveidotu finanšu rezervi, kas kalpos kā atbalsts pensiju sistēmai.

Jauniešu integrācija darba tirgū

Vēl viens būtisks temats sarunā bija jauniešu integrācija darba tirgū. "Mums ir jārada apstākļi, kas veicina jauniešu iekļaušanos darba tirgū, piedāvājot mācību programmas un prakses iespējas," uzsver Augulis. Viņš norāda, ka jaunatnes bezdarbs ir liela problēma, un to var risināt ar aktīvām politikām, kas sekmē uzņēmumu sadarbību ar izglītības iestādēm.

Pensiju 1. līmeņa nākotne

Runājot par pensiju 1. līmeņa nākotni, Augulis apliecināja, ka ir svarīgi saglabāt un uzlabot šo sistēmu, lai tā turpinātu kalpot kā drošs pamats Latvijas iedzīvotāju pensijām. "Pensiju 1. līmeni nevar atstāt novārtā; tam nepieciešama nepārtraukta attīstība, lai tas atbilstu mūsu demogrāfiskajām un ekonomiskajām realitātēm," viņš piebilst.

Rail Baltica – cerības par pabeigšanu

Uz jautājumu par vērienīgo "Rail Baltica" projektu Augulis norāda, ka ir lielas cerības, ka projekts tiks pabeigts, neskatoties uz dažādiem izaicinājumiem. "Mums ir jāturpina strādāt pie sadarbības ar kaimiņvalstīm un Eiropas Savienību, lai nodrošinātu, ka šis projekts pozitīvi ietekmēs mūsu ekonomiku un transporta infrastruktūru," viņš saka.

Politiskā vide pirms pašvaldību vēlēšanām

Sarunu noslēdzot, labklājības ministrs pievērš uzmanību politiskajai situācijai pirms gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām. Augulis atzīmē, ka šobrīd ir svarīgi saglabāt stabilitāti un koncentrēties uz iedzīvotāju vajadzībām, lai nodrošinātu labklājību un attīstību visās Latvijas pašvaldībās. "Mēs esam apņēmušies strādāt par labu katram Latvijas iedzīvotājam," secina Augulis.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas