Atklāts, ko ANO ģenerālsekretārs BRICS samitā pateicis PutinamPasaulē
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 07:30
  • NRA
  • 3

Atklāts, ko ANO ģenerālsekretārs BRICS samitā pateicis Putinam

ANO ģenerālsekretāra apmeklējums BRICS samitā

ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs savā nesenajā vizītē BRICS samitā Krievijā, kas notika pagājušajā nedēļā, tikās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. Šī tikšanās bija daļa no plašās diskusijas par starptautiskās drošības jautājumiem un globālajām problēmām, kas skar visus samita dalībniekus.

Paziņojums par Ukrainu

Pēc tikšanās bija publiski izplatīts atreferējums, kurā apstiprināts, ka Gutērrešs skaidri paudis savu nostāju par Ukrainas iebrukumu. Viņš norādījis, ka šī rīcība pārkāpj ANO Hartu un starptautiskās tiesības, uzsverot, ka Krievijai ir jāievēro starptautiskās normas un jāsamazina spriedze reģionā.

Starptautiskās reakcijas

Gutērreša paziņojums ir radījis plašu atsaucību starptautiskajā sabiedrībā. Daudzi eksperti uzskata, ka ANO ģenerālsekretāra atklātā kritika ir signāls, ka pasaules organizācijai ir jāuzņemas aktīvāka loma, meklējot risinājumu konfliktam un veicinot dialogu starp pusēm.

Pēdējie notikumi un nākotnes perspektīvas

Šis notikums notiek laikā, kad Krievija turpina intensīvās militārās darbības Ukrainas teritorijā, un diplomātiskās attiecības starp Rietumiem un Maskavu ir saspringtas. ANO ģenerālsekretāra vārdi varētu liecināt par jaunu pieeju starptautiskajai diplomātijai, taču jautājums paliek, vai Kremlis ir gatavs uzklausīt aicinājumus uz miera sarunām. Tāpat ir jāseko līdzi, kā šīs saziņas rezultātā attīstīsies globālā politiskā situācija un vai ANO spēs efektīvi iejaukties, lai novērstu tālāku eskalāciju.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas