Gardēžu ceļvedis caur Lietuvas un Zviedrijas virtuvēm un apskates vietāmCeļotprieks
Foto un virsraksts: TV3
  • šodien 16:19
  • TV3
  • 5

Gardēžu ceļvedis caur Lietuvas un Zviedrijas virtuvēm un apskates vietām

Ceļojuma sākums: Lietuva un Zviedrija

Šefpavārs un satura veidotājs Gatis Lauva (@gatis.lauva) nesen devās neaizmirstamā ceļojumā uz Zviedriju, apmeklējot arī viesmīlīgo kaimiņvalsti Lietuvu. Ceļojuma laikā Gatis izmantoja DFDS ceļošanas ekspertus, lai izveidotu īpašu gardēžu ceļvedi, kas apvieno izcilākos gastronomiskos galamērķus un burvīgas apskates vietas.

Lietuvas kulinārie dārgumi

Lietuva, ar savu bagāto un daudzveidīgo virtuvi, ir pazīstama ar izsmalcinātiem ēdieniem, kas noteikti priecēs ikviena gardēža sirdi. Gatis Lauva ieteicās apmeklēt Tradicionalajā virtuves restorānu "Senoji Ūla". Šeit viesi var nobaudīt autentiskus lietuviešu ēdienus, piemēram, cepelinus un šaltibarščius, kas ir īpaši populāri vasaras sezonā.

Gastronomiskie piedzīvojumi Zviedrijā

Pēc Lietuvas Gatis devās tālāk uz Zviedriju, kur viņu sagaidīja plašā skandināvu virtuve. Šefpavārs ieteica apmeklēt restorānu "Oaxen Krog", kas atrodas uz Stokholmas arhipelāga salas. Šis restorāns ir pazīstams ar savu ilgtspējīgu virtuvi un svaigiem vietējiem produktiem, sniedzot iespēju izbaudīt gan garšas, gan dabu.

Apskates vietas, kas jāredz

Ceļojuma laikā Gatis Lauva ne tikai izbaudīja galveno uzmanību uz gastronomiju, bet arī iepazina burvīgas apskates vietas. Lietuvā viņš apmeklēja Viļņas vecpilsētu, kas ir iekļauta UNESCO pasaules mantojuma sarakstā, un izbaudīja tās arhitektūras šedevrus. Zviedrijā Gatis iesaka apmeklēt arī Vasa muzeju Stokholmā, kur atrodas vēsturiskais kuģis Vasa.

Ceļojums, kas paliek atmiņā

Gada ceļojums uz Lietuvu un Zviedriju ir pierādījums, ka gastronomija un kultūra var iet roku rokā. Gatis Lauva ir radījis unikālu ceļvedi, kas iedvesmo ceļotājus atklāt ne tikai jaunas garšas, bet arī ienirt katras valsts bagātajā kultūras mantojumā. Ja plānojat nākamo ceļojumu, neaizmirstiet iepazīties ar Gata Lauvas ieteikumiem – viņš noteikti palīdzēs atrast to, ko iepriecināt ne tikai jūsu garšas kārpiņas, bet arī acis!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas