Sestdien prognozē lietuLaika apstākļi
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 16:25
  • NRA
  • 6

Sestdien prognozē lietu

Laika apstākļi sestdien

Sestdien, 2023. gada 28. oktobrī, Latvijas teritorijā gaidāma nelabvēlīga laika prognoze, jo daudzviet uzpilinās lietus. Sinoptiķi brīdina, ka tas var būt ne tikai vērienīgs, bet arī īslaicīgi stiprāks.

Stipras lietus iespējamība

Lietus uzliesmojumi var sniegt nepatīkamas sekas, īpaši reģionos, kur jau ir notikuši plūdi vai citādas dabas katastrofas. Meteorologi mudina iedzīvotājus būt uzmanīgiem, jo vietām lietus prognozēts stiprāks un tas var radīt apgrūtinājumus ceļu satiksmē un ikdienas rutinā.

Rekomendācijas iedzīvotājiem

Iedzīvotājiem ieteicams plānot dienu tā, lai ierobežotu nepieciešamību būt ārpus telpām lietus laikā. Ja tomēr jāiziet, jāņem līdzi lietusmēteļi un parasolīši, lai izvairītos no mitrumā un neērtībām.

Paredzamās sekas

Lietus var ietekmēt ne tikai cilvēku ikdienu, bet arī lauksaimniecības aktivitātes. Zemes darbi un ražas novākšana var tikt aizkavēti, kamēr ūdens līmenis upēs un ezeros var pieaugt, radot papildu riskus. Sagatavojieties lietainajai sestdienai un ņemiet vērā prognozes, lai saglabātu drošību un maksimāli minimizētu jebkādas iespējamās neērtības!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas