Par vairāk nekā 50 miljoniem būvēs jaunu gaisa satiksmes vadības torni lidostā "Rīgā"Rīgā
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 18:12
  • NRA
  • 6

Par vairāk nekā 50 miljoniem būvēs jaunu gaisa satiksmes vadības torni lidostā "Rīgā"

Jauna gaisa satiksmes vadības torņa būvniecība

VAS “Latvijas” gaisa satiksme” (LGS) ir paziņojusi par svarīgu projekta uzsākšanu, kas paredz jauna gaisa satiksmes vadības torņa kompleksa piebūvi lidostā “Rīga”. Parakstīts līgums ar būvkompāniju SIA “AIMASA” par ēkas pārbūvi, kas izmaksās vairāk nekā 50 miljonus eiro. Šī investīcija ir būtiska, lai uzlabotu lidostas operatīvās kapacitātes un drošības standartus.

Partneri projekta īstenošanā

Līgumu parakstījusi LGS valdes priekšsēdētājs Dāvids Tauriņš, uzņēmuma valdes loceklis Ivars Sviridovs un SIA “AIMASA” valdes priekšsēdētājs Sandris Apsīts. Šī sadarbība liecina par apņemšanos radīt modernu un efektīvu infrastruktūru, kas ļaus lidostai “Rīga” konkurēt starptautiskajā aviācijas tirgū.

Ieguvumi un ietekme uz reģionu

Jaunā gaisa satiksmes vadības torņa būvniecība ne tikai uzlabos hidrologo un tehnisko aprīkojumu, bet arī radīs jaunas darba vietas un stimulēs vietējo ekonomiku. Projekts atbalsta lidostas attīstību kā nozīmīga transporta mezgla Baltijā, piedāvājot labākas iespējas gan pasažieriem, gan kravu pārvadājumiem.

Nākotnes perspektīvas

Šis projekts ir daļa no ilgtermiņa plāna, kas vērsts uz lidostas “Rīga” attīstību un modernizāciju. Lai arī būvniecība sākas drīz, turpmākie gadi būs izšķiroši, lai nodrošinātu, ka jaunais tornis atbilst migrējošajām vajadzībām un pieprasa augstākos standartus gaisa satiksmes vadībā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas