"Rail Baltica" trasē Centrālajā stacijā sāk ieklāt pašreizējā platuma sliedesEkonomika
Foto un virsraksts: TV3
  • šodien 18:03
  • TV3
  • 5

"Rail Baltica" trasē Centrālajā stacijā sāk ieklāt pašreizējā platuma sliedes

Projekta "Rail Baltica" attīstība

Dzelzceļa projekta “Rail Baltica” ietvaros Rīgas Centrālās stacijas daļā sākusies 1520 milimetru platuma sliežu ieklāšana. Šī aktīvitāte ir būtiska, lai nodrošinātu efektīvu vilcienu satiksmi un pasažieru apkalpošanu, kad tiks nodota ekspluatācijā stacijas dienvidu puse.

Darbu mērķis un nozīme

Darbu mērķis ir novirzīt vilcienu satiksmi un pasažieru plūsmu uz dienvidu pusi, lai turpinātu būvdarbus ziemeļu pusē. Šī posma pabeigšana ir svarīga ne tikai Rīgas Centrālajai stacijai, bet arī visam “Rail Baltica” projektam, kas veicinās dzelzceļa sistēmas modernizāciju un uzlabos transporta saiknes starp Baltijas valstīm un Eiropu.

SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" loma

Par “Rail Baltica” izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgās SIA “Eiropas dzelzceļa līnijas” pārstāvji uzsver, ka šie darbi ir daļa no visaptverošajiem centieniem modernizēt dzelzceļa infrastruktūru, lai nodrošinātu modernus un drošus transporta pakalpojumus visiem pasažieriem.

Turpmākās darbības

Pabeidzot sliežu ieklāšanu dienvidu pusē, plānots turpināt būvdarbus ziemeļu pusē, kas veicinās projekta kopējo virzību. “Rail Baltica” mērķis ir nodrošināt ātru un efektīvu transportu, kas sekmēs ekonomisko izaugsmi un uzlabos dzīves kvalitāti iedzīvotājiem visos projekts skartajos reģionos.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas