Tiesībsargs: valsts finanšu resursi nevar būt vienīgais faktors, pieņemot lēmumus par pārtikas palīdzību mazturīgajiemZiņas
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Tiesībsargs: valsts finanšu resursi nevar būt vienīgais faktors, pieņemot lēmumus par pārtikas palīdzību mazturīgajiem

Tiesībsarga viedoklis par pārtikas palīdzību

Valsts tiesībsargs Juris Jansons norāda, ka valstij būtu jāizvērtē savas iespējas un pienākumi attiecībā uz trūcīgākajiem iedzīvotājiem, pieņemot lēmumus par pārtikas palīdzības sniegšanu. Viņš uzsver, ka finansiālās resursu ierobežojumi nedrīkst būt vienīgais kritērijs, lemjot par pamatvajadzību nodrošināšanu.

Pārtikas paku atbalsta samazināšanas risks

Tiesībsargs brīdina, ka pārtikas paku atbalsta samazināšana var negatīvi ietekmēt mazturīgo cilvēku dzīves kvalitāti. "Valstatei ir jāizprot, ka palīdzība ir ne tikai finansiāla, bet arī sociāla atbildība," uzsver Jansons.

Sabiedrības solidaritāte un atbildība

Juris Jansons aicina visus sabiedrības locekļus, tostarp valsts iestādes, uzņēmumus un nevalstiskās organizācijas, apvienoties, lai sniegtu atbalstu trūcīgajiem. Viņš norāda, ka sabiedrības solidaritāte un apņēmība ir būtiska, lai risinātu nabadzības jautājumus un nodrošinātu ikvienam cilvēkam pamatvajadzības.

Valsts plānošana un sociālā politika

Tiesībsargs aicina valdību pārskatīt savas sociālās politikas stratēģijas un izstrādāt ilgtspējīgas atbalsta programmas, kas nebalstās tikai uz budžeta iespējām. "Pārtikas palīdzības sniegšana ir būtiska, un tai jābūt iracionālai daļai no valsts sociālās politikas," secina Jansons.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas