Universitātes slimnīca Zviedrijā 33 sievietēm kļūdaini izoperē dzemdiĀrvalstīs
Foto un virsraksts: TV3
  • šodien 16:26
  • TV3
  • 5

Universitātes slimnīca Zviedrijā 33 sievietēm kļūdaini izoperē dzemdi

Tragēdija Zviedrijas veselības sistēmā

Upsalas Universitātes slimnīca ir piedzīvojusi nopietnu skandālu, kad tika atklāts, ka 33 sievietēm, kurām patiesībā nebija nepieciešama dzemdes izņemšana, šāda operācija tomēr tika veikta. Šis notikums izraisījis plašu sabiedrības sašutumu un uzsvēris veselības aprūpes sistēmas trūkumus.

Oficiālais paziņojums un tā sekas

Nedēļas sākumā slimnīca izlaida publisku paziņojumu, norādot, ka kļūda notikusi 2022. un 2023. gadā. Svešvalodu nobīde starp medicīnas personālu vai nepareizas diagnozes noteikšana varētu būt starp būtiskākajiem iemesliem, kādēļ notikušas kļūdainas dzemdes izņemšanas operācijas. Slimnīca ir uzsākusi iekšēju izmeklēšanu, lai noskaidrotu, kā šāda situācija varēja rasties.

Pacientu bažas un atsauksmes

Daudzas no skartajām sievietēm ir izteikušas savas bažas un sāpes, atklājot, ka viņām ir veikta operācija, kas nebija nepieciešama. Dažas no tām pieprasījušas skaidrojumu no slimnīcas un vēlāk publicējušas savas pieredzes sociālajos tīklos. Viņu stāsti ir parādījuši, cik svarīgi ir garantēt pacientu tiesības un izvēlētās ārstēšanas precizitāti.

Nākotnes soļi un veselības aprūpes uzlabošana

Eksperti norāda, ka šī situācija ir lieliska iespēja pārskatīt un uzlabot veselības aprūpes sistēmas procesu. Ir nepieciešams stingrāks uzraudzības un kvalitātes kontroles mehānisms, kas nodrošinātu, ka līdzīgas kļūdas vairs nenotiek. Slimnīcai ir jāpiedāvā atbalsts skartajām sievietēm un jāveicina atklātība, lai atjaunotu sabiedrības uzticību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas