Viens no subkultūru mūzikas lielajiem vaļiem. Mūzikas kluba «Depo» neskaidrais liktenis
Kultūra
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 08:30
  • LSM
  • 4

Viens no subkultūru mūzikas lielajiem vaļiem. Mūzikas kluba «Depo» neskaidrais liktenis

Leģendārais klubs ar bagātu vēsturi

Viens no Latvijas subkultūru mūzikas simboliem, mūzikas klubs «Depo», šodien piedāvā pēdējo iespēju apmeklēt tā koncertus, jo 26. oktobrī šajā vietā izskanēs metālmūzikas koncerts. Klubs, kas atrodas Vecrīgā, ir pastāvējis jau 22 gadus un kļuvis par neatsveramu daļu Latvijas mūzikas ainavas, tomēr tā nākotne tagad ir apdraudēta.

Neziņas ēna pār kluba nākotni

Atšķirībā no iepriekšējiem izaicinājumiem, piemēram, finanšu krīzēm un pandēmijām, šoreiz liktenis ir saistīts ar īpašnieku maiņu namā, kur atrodas «Depo». Šī maiņa nozīmē, ka beidzas esošais nomas līgums, un kluba saimnieks Guntis Vanags izsaka cerību, ka izdosies vienoties ar jauno īpašnieku par jauna līguma noslēgšanu. Tomēr šobrīd perspektīvas ir neskaidras.

Mūzikas jomas reakcija

Daudzi mūzikas jomas pārstāvji un kluba apmeklētāji pauduši bažas par «Depo» iespējamo slēgšanu. Viņi uzsver, cik nozīmīga šī vieta ir Latvijas mūzikas dzīvē. Ja klubs beigtu pastāvēt, tas būtu liels zaudējums, kas ietekmētu ne tikai mūziķus, bet arī plašāku subkultūru kopienu, kuras atbalstu un sapratni šī vieta vienmēr ir sniegusi.

Pēdējais koncerts un iespējamie nākotnes plāni

Pēdējais koncerts, kas notiks 26. oktobrī, varētu kalpot kā atgādinājums par kluba ilggadīgo veiksmīgo darbību un ietekmi uz vietējo mūziku. Arī pēc šī koncerta mūzikas fani cer, ka attiecības starp kluba vadību un jauno ēkas īpašnieku būs veiksmīgas, un «Depo» varēs turpināt piedāvāt saviem apmeklētājiem neparastus un radošus muzikālus pasākumus.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas