Rīgas domē apsver ierobežot bezmaksas stāvēšanas laiku elektromašīnām
Latvijā
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 15:25
  • LSM
  • 5

Rīgas domē apsver ierobežot bezmaksas stāvēšanas laiku elektromašīnām

Rīgas domes apsvērums par elektroauto stāvēšanas ierobežošanu

Arvien pieaugošās diskusijas par elektroautomobiļu stāvēšanas noteikumiem Rīgas pilsētā. Apvienība "Pilsēta cilvēkiem" ir vērsusies pie Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes departamenta ar pieprasījumu ierobežot bezmaksas stāvēšanas laiku elektromašīnām. Šī iniciatīva radījusi plašas diskusijas par to, kādas sekas ietekmē sabiedrību un pilsētvidi.

Bezmaksas stāvvietas kā problēma

Šobrīd, lielākajā daļā uzņēmuma "Rīgas satiksme" apsaimniekoto autostāvvietu, elektroauto drīkst novietot bez maksas. Apvienība "Pilsēta cilvēkiem" uzskata, ka šāda politika rada negatīvu ietekmi uz pilsētvidi, jo tā var veicināt autotransporta izmantošanu un palielināt sastrēgumus. Tādējādi rodas jautājums, vai bezmaksas stāvvietas ir piemērots risinājums mūsdienu Rīgas transporta izaicinājumiem.

Latvijas elektroauto biedrības viedoklis

Tomēr pret šo ideju iebilst Latvijas elektroauto biedrība, kura norāda uz elektroauto priekšrocībām un nepieciešamību veicināt to lietošanu, lai samazinātu gaisa piesārņojumu un veicinātu ilgtspējīgu transportu. Biedrība uzskata, ka šādas priekšrocības ir jāsaglabā, lai motivētu cilvēkus pāriet uz videi draudzīgākiem transporta veidiem.

Rīgas domes situācijas izvērtēšana

Rīgas dome ir apņēmusies rūpīgi izvērtēt šo situāciju. Pilsētas amatpersonas jau ir uzsākušas diskusijas par iespējamiem risinājumiem, kuri varētu apmierināt gan elektroauto īpašnieku vajadzības, gan pilsētas infrastruktūras prasības. Līdz ar to, ir skaidrs, ka debates ap šo tēmu turpināsies, un Rīgas iedzīvotājiem būs jāsagatavojas potenciālām izmaiņām stāvvietu politikā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas