Rīgas Centrālajā stacijā «Rail Baltica» dzelzceļa trasē sāk ieklāt sliedes
Ekonomika
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 16:32
  • LSM
  • 6

Rīgas Centrālajā stacijā «Rail Baltica» dzelzceļa trasē sāk ieklāt sliedes

Rail Baltica progresēšanas posms

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" attīstība Rīgā turpinās ar jauniem soļiem uz priekšu. Šodien Rīgas Centrālajā stacijā uzsākti sliežu ieklāšanas darbi. Šis projekts ir viens no vērienīgākajiem infrastruktūras uzlabojumiem Baltijas valstīs, kas paredz robežu savienojumus un efektīvāku pasažieru un kravu pārvadi.

Pagājušā risinājuma īstenošana

Pašlaik, kā pagaidu risinājums, uz Rail Baltica trases tiek klātas 1520 milimetru jeb Krievijas platuma sliedes. Šis solis ir svarīgs, lai nodrošinātu esošās vilcienu satiksmes novirzīšanu un pasažieru apkalpošanu, kamēr notiek turpmākie būvdarbi stacijas ziemeļu pusē.

Nākotnes perspektīvas

Kad stacijas dienvidu puse tiks nodota ekspluatācijā, tiks izvērsta satiksme un ļaus nodrošināt efektīvāku un ātrāku transporta sistēmu Rīgā. Rail Baltica projekta īstenošana ne tikai uzlabos dzelzceļa infrastruktūru, bet arī sniegs būtisku ieguldījumu Latvijas ekonomikas attīstībā un transporta nozarē.

Iedzīvotāju atbalsts un gaidas

Rīgas iedzīvotāji un uzņēmēji ar nepacietību gaida šos uzlabojumus, cerot uz labāku piekļuvi citiem Baltijas reģioniem un Eiropai. Šī ir iespēja Rīgai kļūt par nozīmīgu transporta mezglu, kas varētu pievilināt tūristus un veicināt vietējo uzņēmējdarbību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas