Liepiņa: "Mums būtu jāsaprot, kādus cilvēkus mēs šeit vēlamies integrēt. Vai tie ir "Bolt" un "Wolt" kurjeri, kuri izēd ēdienus cilvēkiem no paciņām…."Latvijā
Foto un virsraksts: LA
  • šodien 07:24
  • LA
  • 7

Liepiņa: "Mums būtu jāsaprot, kādus cilvēkus mēs šeit vēlamies integrēt. Vai tie ir "Bolt" un "Wolt" kurjeri, kuri izēd ēdienus cilvēkiem no paciņām…."

Migrantu integrācijas aktualitāte

Pēdējā laikā jautājums par migrantu integrēšanu sabiedrībā kļuvis arvien aktuālāks. Mūsdienu izaicinājumi, kas saistīti ar migrāciju, prasa pievērst īpašu uzmanību tam, kā Latvijas sabiedrībā tiek integrēti šie cilvēki, kuriem ir dažādas kultūras un vēstures.

Linda Liepiņa par migrantus skarošo integrāciju

TV24 raidījumā “Ziņu Top” Saeimas deputāte Linda Liepiņa (LPV) izteica nopietnas bažas par līdzšinējo integrācijas procesu Latvijā. Viņa uzsvēra, ka līdz šim nav izdevies veiksmīgi integrēt tos iedzīvotājus, kas valsti apmetušies pastāvīgi. Atziņa, ka mums būtu jāsaprot, kādus cilvēkus mēs vēlamies redzēt integrēt sabiedrībā, ir īpaši nozīmīga.

Kas ir mūsu integrācijas mērķis?

Liepiņa norādīja uz konkretizāciju, atzīstot, ka ir svarīgi apzināties, vai mēs vēlamies integrēt tādus cilvēkus kā "Bolt" un "Wolt" kuri, kā viņa izsakās, "izēd ēdienus cilvēkiem no paciņām". Šī frāze simbolizē plašāku diskusiju par to, kādu lomu migranti spēlē mūsu ekonomikā un sabiedrībā, un kā šie cilvēki var tikt integrēti, vienlaikus veicinot sabiedrības labklājību.

Aicinājums uz izvērtēšanu un plānošanu

Deputāte aicina sabiedrību un likumdevējus padomāt par stratēģijām, kā efektīvi integrēt cilvēkus, kas nāk no citām kultūrām. Ir nepieciešams ne tikai identificēt, kas ir mūsu potenciālie integrācijas mērķi, bet arī izstrādāt plānus un resursus, lai šis process būtu veiksmīgs un pieņemams visai sabiedrībai.

Secinājumi un nākotnes redzējums

Linda Liepiņa viļņo diskusiju par migrantu integrāciju, aicinot uz plašāku sabiedrības iesaisti šajā jautājumā. Ir svarīgi, lai mēs apzinātos, kas mēs esam un kādu vēlamies redzēt mūsu sabiedrību nākotnē, veidojot iekļaujošāku un pieņemošāku vidi.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas