Piektdiena būs silta. Līdz cik grādiem iesils gaiss?Dabā
Foto un virsraksts: LA
  • šodien 07:28
  • LA
  • 5

Piektdiena būs silta. Līdz cik grādiem iesils gaiss?

Siltā piektdiena Latvijā

Piektdien, 13. oktobrī, Latvijas iedzīvotājiem būs iespēja izbaudīt patīkamu, siltu laiku. Sinoptiķi prognozē, ka gaisa temperatūra visā valstī paaugstināsies līdz +11..+14 grādiem. Šī būs lieliska iespēja cilvēkiem doties ārā un izbaudīt rudens dabu.

Kur visvairāk siltuma?

Saskaņā ar meteoroloģiskajām prognozēm, vissiltais gaiss gaidāms Rīgas apkārtnē un citās lielajās pilsētās, kur temperatūra var sasniegt pat +14 grādus. Savukārt reģionos, kas atrodas tālāk no jūras, varētu novērot nedaudz zemākus termometra rādījumus, taču katrā ziņā - silti un patīkami.

Iespējams, ka nolijušais laiks būs aiz muguras

Pēdējās nedēļas laikā, kad Latvijā bieži lija lietus un laiks bija vēsāks, šāda siltuma atgriešanās ir iepriecinoša. Tās ir labas ziņas arī lauksaimniekiem, jo siltais laiks veicinās ražas novākšanu un sagatavošanu.

Ieteikumi, kā izbaudīt siltumu

Šādās silts piektdienās ieteicams izmantot laiku, lai dotos pastaigās, apmeklētu parkus vai vienkārši pavadītu laiku pie dabas. Atcerieties par saules aizsargkrēmu, jo saules stari var būt spēcīgāki pat rudenī. Kopumā piektdien Latvijā solās būt patīkama laika prognoze, un ir vērts labi izmantot šo siltumu pirms ziemas iestāšanās.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas