Sestdiena vietām būs lietainaZiņas
Foto un virsraksts: Diena

Sestdiena vietām būs lietaina

Sinoptiķu prognozes par sestdienu

Sestdien, iekšzemē un piekrastē, Latvija saskarsies ar lietainām laikapstākļiem. Sinoptiķi brīdina, ka daudzviet valstī uzpilinās lietus, un dažās vietās iespējamas arī stiprākas lietusgāzes, kas var radīt nepatikšanas autovadītājiem un gājējiem.

Kur gaidāmas stiprākas lietusgāzes?

Paredzēts, ka intensīvāks lietus gaidāms Rīgā, Vidzemes un Zemgales reģionos, kur var rasties īslaicīgas, taču spēcīgas lietusgāzes. Sinoptiķi aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un plānot savas aktivitātes ņemot vērā iespējamos laika apstākļus.

Dažādi laikapstākļi visā valstī

Lai gan daudzviet būs lietains, jāņem vērā, ka citos reģionos, piemēram, Latgalē un Kurzemē, sīki nokrišņi var būt mazāk intensīvi. Citiem vārdiem sakot, laika apstākļi var atšķirties atkarībā no ģeogrāfiskās atrašanās vietas.

Ko darīt lietainās dienās?

Lai gan daba sniedz savas kaprīzes, ir svarīgi, ka iedzīvotāji pareizi sagatavo savas aktivitātes. Ieteicams ņemt vērā vietējos laika apstākļus un būt uzmanīgiem kā uz ceļiem, tā arī, plānojot pārgājienus vai citus brīvā laika pavadīšanas veidus. Nepalaidiet garām iespēju izbaudīt arī šo lietaino sestdienu, apmeklējot vietas, kas dzīvību piedāvā pat sliktā laikā!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas