Meitiņa vakarā iekāpa vilcienā bez telefona, mamma lūdz palīdzību 112, bet tur atbild, lai bērnu meklē internetāLatvijā
Foto un virsraksts: LA
  • šodien 07:03
  • LA
  • 6

Meitiņa vakarā iekāpa vilcienā bez telefona, mamma lūdz palīdzību 112, bet tur atbild, lai bērnu meklē internetā

Meitene pazūd vilcienā bez dokumentiem

Otrdien, 17. oktobrī, Jūrmalas ģimene piedzīvoja pamatīgu izbīli, kad viņu meitiņa, kas neplānoti iekāpa vilcienā, palika bez dokumentiem, somas un pat telefona. Aizraujošā vakara noskaņa ātri pārvērtās par šoku, kad bērns, kuram bija tikai 8 gadi, izgāja no mājām un nezināmu iemeslu dēļ devās ceļojumā.

Māmiņas izmisums un zvans 112

Mamma, saprotot situācijas nopietnību, uzreiz steidzās zvanīt uz ārkārtas tālruni 112. Tajā brīdī viņa bija noraizējusies par to, vai meitenīte izkāps kādā pieturā vai varbūt nonāks bīstamā situācijā. “Es biju izmisusi, un neviena cita palīdzība nebija pieejama,” stāsta māte. Viņa gaidīja, ka saņems atbalstu un norādījumus, kā rīkoties tālāk.

Neparasta atbilde no 112

Tomēr, diemžēl, mātes pausto satraukumu nesapratīs, jo operatora atbilde bija vienkārši šokējoša. "Mēs jums nevaram palīdzēt, mēģiniet meklēt bērnu internetā," tā tika atbildēts. Šāda attieksme no dienesta, kas ir paredzēts tieši steidzamu situāciju risināšanai, izraisa sašutumu un neizpratni.

Sabiedrības reakcija un apelācija pēc palīdzības

Šis incidents ir izraisījis lielu sabiedrības sašutumu un diskusijas par to, kā tiek sniegta palīdzība bērnu pazušanas gadījumos. Daudzi cilvēki izsaka viedokli, ka šādos brīžos būtu jābūt profesionālākai un efektīvākai rīcībai. Māte cer, ka viņas stāsts mudinās citus vecākus būt piesardzīgiem un dalīties ar līdzīgām pieredzēm.

Meitene atrasta drošībā

Par laimi, pēc vairāku stundu ilgas satraukuma un uztraukuma, meiteni izdevās atrast. Viņa droši nokļuva atpakaļ pie mātes, un šis gadījums, lai arī beidzās laimīgi, atgādina par svarīgām atziņām attiecībā uz bērnu drošību un komunikāciju ārkārtas situācijās.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas