Sabiedriskā transporta vadītājs atskaņo radio krievu valodā – situāciju komentē "Rīgas satiksme"Latvijā
Foto un virsraksts: LA
  • šodien 11:23
  • LA
  • 7

Sabiedriskā transporta vadītājs atskaņo radio krievu valodā – situāciju komentē "Rīgas satiksme"

Situācijas apraksts

Rīgas iedzīvotāji ir izteikuši neapmierinātību par sabiedriskā transporta vadītājiem, kuri darba laikā atskaņo radio programmas krievu valodā. Šādu jautājumu “Rīgas satiksmei” uzdeva kāda iedzīvotāja, norādot uz nepieciešamību saprast, vai šāda prakse ir pieņemama un normāla sabiedriskajā transportā.

Sabiedrības reakcija

Iedzīvotāju viedokļi par šo situāciju ir dalīti. Daži uzskata, ka krievu valodas izmantošana ir daļa no Rīgas multiculturalitātes un nevajadzētu uzlikt ierobežojumus valodiskai dažādībai. Citi savukārt pauž uzskatu, ka šāda rīcība rada nesaskaņas un var tikt uzskatīta par nevēlamu, ņemot vērā Latvijas valsts valodu – latviešu.

"Rīgas satiksmes" komentārs

Pēc iedzīvotājas jautājuma izskanēšanas, “Rīgas satiksme” sniedza oficiālu komentāru par šo situāciju. Uzņēmums uzsvēra, ka darbinieku komunikācija un aktivitātes tiek regulētas saskaņā ar noteikumiem, kuri mērķēti uz profesionālās vides attīstību. Tāpat “Rīgas satiksme” norādīja, ka plāno veikt papildu izglītības kursus saviem darbiniekiem, lai veicinātu valodu apguvi un multikulturālisma pieņemšanu.

Būs jāseko situācijas attīstībai

Šī situācija ir radījusi diskusijas par valodu dažādību un tās vietu sabiedriskajā transportā. Būs interesanti redzēt, kā “Rīgas satiksme” reaģēs uz sabiedrības prātu un vai tiks ieviestas izmaiņas, kas varētu ietekmēt sabiedriskā transporta kopējo vidi un komunikāciju. Rīdzinieki turpinās sekot līdzi notikumiem un izteiks savas domas par šo jautājumu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas