Šefpavārs Dreibants neizpratnē – "Pavāru mājai" nepasniedza jaunu "Michelin" Zaļo zvaigzniCeļotprieks
Foto un virsraksts: TV3
  • šodien 19:44
  • TV3
  • 6

Šefpavārs Dreibants neizpratnē – "Pavāru mājai" nepasniedza jaunu "Michelin" Zaļo zvaigzni

Michelin ceļvedis 2025. gadam

Ceturtdien, 24. oktobrī, pasaulē slavenā restorānu ceļveža “Michelin” pārstāvji izziņoja savu jaunāko pilnu Latvijas restorānu ceļvedi. Kā allaž, šis jaunais ceļvedis bija pilns pārsteigumu un ceremonijas svinību, taču daži notikumi izsauca sabiedrības plašu reakciju.

Pavāru mājas sasniegumi

Restorāns “Pavāru māja” Līgatnē ir guvis ievērojamus panākumus, jo pagājušajā gadā bija pirmais Latvijas restorāns, kas tika apbalvots ar “Michelin” Zaļo zvaigzni. Šī zvaigzne simbolizē ilgtspējīgu attieksmi pret pārtikas ražošanu un kā kvalitātes atzinums, kas apliecina restorāna centienus saglabāt dabas resursus un piedāvāt ekoloģiski atbildīgu ēdienkarti.

Dreibanta neizpratne

Tomēr šogad, neskatoties uz to, ka “Pavāru māja” ir saglabājusi savu Zaļo zvaigzni arī 2025. gada ceļvedī, tās saimnieks Ēriks Dreibants izteica savu neizpratni. Sociālajā tīklā “Facebook” viņš publicēja ierakstu, kurā pauž savas šaubas un vilšanos par to, ka ceremonijas laikā nebija pasniegta jauna plāksnīte ar gadskaitli “2025”.

Atsauksmes sabiedrībā

Dreibanta ieraksts ir radījis plašu diskusiju starp ēdiena mīļotājiem un nozares profesionāļiem. Daudzi izsaka atbalstu Dreibanta viedoklim, norādot, ka Jaunā gadskaita plāksnītes nepiekļaušana ir ne tikai zīmīga, bet arī rada jautājumus par “Michelin” izsniegto atzinumu un tā nozīmi. Šī situācija norāda uz nepieciešamību pēc skaidrības un caurskatāmības, kad runa ir par prestižajiem “Michelin” apbalvojumiem un to piešķiršanu.

Nobeigums

Vēl aizvien paliek jautājums, kāpēc “Pavāru māja”, neraugoties uz to, ka ir saņēmusi augstu atzinību, palika bez atbilstoša simbola, kas apliecinātu viņu sasniegumus. Dreibanta apņemšanās attiecībā uz gastronomiskajiem standartiem un ilgtspējību ir bijusi iedvesmojoša, un kā nākamie soļi tiks veikti šajā situācijā, paliek neskaidrs.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas