Uz Zemes atgriezušies četri astronauti, kuri liekus divus mēnešus bija spiesti uzkavēties Starptautiskajā Kosmosa stacijāĀrzemēs
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Uz Zemes atgriezušies četri astronauti, kuri liekus divus mēnešus bija spiesti uzkavēties Starptautiskajā Kosmosa stacijā

Atgriešanās Zemes virsmā

Piektdien uz Zemes atgriezās četri astronauti, kuri bija spiesti pavadīt neplānotus divus mēnešus Starptautiskajā Kosmosa stacijā (SKS). Šis ilgais uzturēšanās laiks bija saistīts ar problēmām, kas saistītas ar kompānijas "Boeing" kosmosa kuģi "Starliner", kā arī ar viesuļvētru "Miltons", kas apgrūtināja viņu atgriešanos.

Problēmas ar "Starliner"

Astronautu atgriešanās tika aizkavēta, jo tika konstatētas tehniskas problēmas ar "Starliner", kas pirms tam jau plānotās misijas laikā bija norakstīts par neauglīgu. "Boeing" speciālisti neatlaidīgi strādāja pie šo jautājumu risināšanas, bet laikapstākļu pasliktināšanās ietekmēja viņu plānus.

Laikapstākļu izaicinājumi

Papildus tehniskajām problēmām astronauti saskārās arī ar viesuļvētru "Miltons", kas apgrūtināja iespējas droši nogādāt astronautus uz Zemes. Viesuļvētra radīja nestabilus laika apstākļus un novērsa plānotās atgriešanās operācijas. Tas radīja papildu stresu gan astronautiem, gan operācijas vadītājiem.

Astronautu emocionālais stāvoklis

Neskatoties uz izaicinājumiem, astronauti ir izturējuši šo nedrošo laiku un izteikuši pateicību savai komandai uz Zemes, kā arī citiem kolēģiem, kuri nodrošināja viņu drošību. Viņi norādījuši, ka SKS bijusi svarīga pieredze un ka cer uz nākamām misijām.

Nākotnes plāni

Tagad, kad astronauti ir atgriezušies uz Zemes, viņi plāno kārtības pārbaudi un atjaunošanu pirms nākamajām misijām. "Boeing" sola veikt nepieciešamās izmaiņas un uzlabojumus, lai nākamo misiju laikā nodrošinātu gludāku un drošāku astronautu atgriešanos no kosmosa.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas