Valsts budžetā ieplānotā nauda reto slimību atklāšanai, rehabilitācijai un ārstēšanai ir smieklīgi maza, sašutusi Latvijas Reto slimību aliansePar veselību
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Valsts budžetā ieplānotā nauda reto slimību atklāšanai, rehabilitācijai un ārstēšanai ir smieklīgi maza, sašutusi Latvijas Reto slimību alianse

Reto slimību atklāšana un ārstēšana – finansējuma trūkums

Nākamā gada valsts budžetā ieplānotā nauda reto slimību atklāšanai, rehabilitācijai un ārstēšanai neatbilst pat minimālajām prasībām. Šo viedokli pauda Latvijas Reto slimību alianses valdes priekšsēdētājs Juris Beikmanis, uzsverot, ka finanšu līdzekļi ir vairāk nekā niecīgi.

Reto slimību pacientu vajadzības

Lai arī Latvijā ir liels skaits pacientu ar retām slimībām, viņu vajadzības nav pietiekami atspoguļotas budžeta plānos. Beikmanis norāda, ka šiem pacientiem ir nepieciešama gan agrīna diagnoze, gan efektīva rehabilitācija un ārstēšana, taču esošais finansējums to neļauj nodrošināt.

Sabiedrības reakcija un iniciatīvas

Latvijas Reto slimību alianse aicina sabiedrību un politiķus pievērst uzmanību šo pacientu problēmām. Alianse sola rīkot protesta akcijas un informēt sabiedrību par retos slimībām skarto cilvēku realitāti, lai panāktu lielāku izpratni un atbalstu no valsts puses.

Noslēgumā – nepieciešamība pārskatīt budžetu

Ņemot vērā esošo situāciju, Latvijas Reto slimību alianses priekšsēdētājs aicina valdību steidzami pārskatīt budžeta plānus un palielināt finansējumu reto slimību atklāšanai un ārstēšanai, lai nodrošinātu visiem pacientiem pieejamu un kvalitatīvu veselības aprūpi.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas