Sākas Rīgas konference. Pirmajā diskusijā uzmanība pievērsta eiroatlantiskās drošības nākotnei
Latvijā
Foto un virsraksts: LSM
  • vakar 15:56
  • LSM
  • 6

Sākas Rīgas konference. Pirmajā diskusijā uzmanība pievērsta eiroatlantiskās drošības nākotnei

Rīgas konference atklāta: drošība un eiroatlantiskā sadarbība galveno uzmanību

Ceturtdien, 12. oktobrī, Rīgā oficiāli atklāta ikgadējā Rīgas konference, kas šogad pulcē ārpolitikas un drošības politikas eksperti no dažādām valstīm. Pasākuma mērķis ir apzināt un apspriest aktuālos izaicinājumus, ar kuriem saskaras Eiropa un pasaule, īpaši kontekstā ar eiroatlantisko drošību.

Diskusiju tēmas: nākotnes drošība un globālie apdraudējumi

Pirmajā diskusijā uzmanība tika pievērsta eiroatlantiskās drošības nākotnei, kur piedalījās vadošie eksperti un politiķi. Tika apspriestas galvenās problēmas, kā pārvietojošais ģeopolitiskās spriedzes pieaugums, hibrīdkarš un kiberdrošība, kas ietekmē visu reģionu. Dalībnieki uzsvēra nepieciešamību stiprināt sadarbību starp NATO valstīm un attīstīt jaunas stratēģijas, lai risinātu mūsdienu drošības izaicinājumus.

Rīgas konferences nozīme

Rīgas konference ir nozīmīgs forums, kurā tiek piedāvāta iespēja ne tikai dalīties ar idejām un pieredzi, bet arī veidot jaunas partnerības un sadarbības iespējas. Pasākuma organizatori uzsver, ka šāda veida diskusijas ir būtiskas, lai nodrošinātu stabilitāti un mieru ne tikai Eiropā, bet arī visā pasaulē. Konference ilgs līdz sestdienai, piedāvājot plašu diskusiju loku un iespēju iesaistīties ekspertiem un dalībniekiem no dažādām jomām.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas