Seni kadri: kā reiz izskatījās Vidzemes pērle – Cēsu pilsētaSabiedrība
Foto un virsraksts: TV3
  • šodien 08:00
  • TV3
  • 3

Seni kadri: kā reiz izskatījās Vidzemes pērle – Cēsu pilsēta

Vēsturiskā ceļojuma sākums

Šoruden portāls “tv3.lv” piedāvā unikālu iespēju apmeklēt pagātni un iepazīties ar Cēsu pilsētas vēsturi caur vēstures liecībām, kuras saglabājušās Latvijas Nacionālajā arhīvā. Šī inicaitīva ļaus mums uz brīdi iejusties pagājušo gadu desmitu noskaņās un uzskatāmi redzēt, kāda bija ikdiena Vidzemes pērles iedzīvotājiem.

Cēsis – Vidzemes kultūras pērle

Cēsu pilsēta gadsimtu gaitā ir ieņēmusi nozīmīgu lomu Latvijas kultūras un vēstures attīstībā. Ar saviem vēsturiskajiem pieminekļiem, kā arī zīmīgajām notikumiem, Cēsis ir ne vien dabiski skaista pilsēta, bet arī iezīmēta ar bagātu kultūras mantojumu. Atgriežoties pagātnē, varam labāk izprast šo unikālo vietu un tās iedzīvotāju dzīves ritējumu.

Atklājot senos kadrus

Latvijas Nacionālajā arhīvā saglabātas neskaitāmas fotogrāfijas un dokumenti, kas stāsta par pilsētas ikdienu, arhitektūru, iedzīvotājiem un notikumiem, kuri ir veidojuši Cēsu identitāti. Portāls “tv3.lv” piedāvā apkopot visus šos materiālus, lai radītu vienreizēju izstādi un sniegtu iespēju ikvienam iepazīties ar Cēsu seno šarmu.

Pilsētas dzīve pirms 100 gadiem

Vēsturiskie kadri atklāj, kā Cēsis izskatījās pirms vairāk nekā 100 gadiem. Dzīve tajā bija krietni atšķirīga – no cilvēku apģērba, transporta līdz pat arhitektūras stiliem. Iedzīvotāju ikdiena bija saistīta ar darbiem laukos, mājsaimniecību un kultūras pasākumiem, kas veidoja kopienas saikni.

Aicinājums apmeklēt arhīvu

Mēs aicinām visus interesentus apmeklēt Latvijas Nacionālo arhīvu un iepazīties ar senajiem kadriem, kas stāsta par Cēsu pilsētas pagātni. Ne tikai vēsturers interesentiem, bet arī ikvienam, kurš vēlas netradicionālā veidā izprast Latvijas kultūru, šī ir lieliska iespēja doties ceļojumā laikā un redzēt, kā pirms simts gadiem dzīvoja un radīja mūsu senči.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas