Kas palīdz Krievijai radīt "ēnu floti"? Slaidiņš stāsta par filigrāni organizētu krievu naftas biznesu, apejot ES sankcijasĀrzemēs
Foto un virsraksts: LA
  • šodien 09:06
  • LA
  • 3

Kas palīdz Krievijai radīt "ēnu floti"? Slaidiņš stāsta par filigrāni organizētu krievu naftas biznesu, apejot ES sankcijas

Krievijas "ēnu flote" un tās nozīme

Krievija, saskaroties ar ievērojamām ekonomiskām grūtībām sakarā ar starptautiskajām sankcijām, ir izstrādājusi stratēģijas, lai radītu to saucamo "ēnu floti". Šo kuģu mērķis ir turpināt naftas transportēšanu un tirdzniecību, tādējādi gūstot peļņu, kas tiek izmantota arī kara finansēšanai Ukrainā. Šī parādība apdraud Eiropas Savienības centienus samazināt Krievijas ekonomisko spēku.

Jānis Slaidiņš par "ēnu floti"

TV24 raidījumā "Aktuālais par karadarbību Ukrainā" NBS majors un Zemessardzes štāba virsnieks Jānis Slaidiņš sniedza detalizētu analīzi par to, kādējādi Krievija spēj radīt un uzturēt šo floti. Viņš uzsvēra, ka krievu naftas bizness ir filigrāni organizēts, ļaujot Krievijai apiet Eiropas Savienības sankcijas, kas tika noteiktas pēc iebrukuma Ukrainā.

Naftas transportēšanas shēmas

Slaidiņš norādīja, ka Krievija izmanto dažādas shēmas, lai maskētu savu naftas eksportu. Tas ietver kuģu nomu no trešo valstu uzņēmumiem, kas nav pakļauti ES sankcijām, un virzīšanos uz jaunām tirgus nišām, piemēram, Āziju un Ēģipti. Šāda veida stratēģijas ļauj Krievijai saglabāt naftas plūsmu un turpināt finansēt savu militāro darbību.

Impact uz globālo naftas tirgu

Šīs darbības ietekmē ne tikai Eiropas Savienības sankciju efektivitāti, bet arī globālo naftas tirgu. Krievijas spēja izveidot alternatīvas ceļus naftas tirdzniecībā var novest pie cenu svārstībām un piegādes ķēžu destabilizācijas, kas varētu ietekmēt arī citas valstis.

Noslēgumā

Krievijas "ēnu flote" ir sarežģīts jautājums, kas prasa starptautisku uzmanību un sadarbību. Slaidiņa sniegtā informācija skaidri parāda, cik svarīgi ir novērst šādas shēmas, lai samazinātu kādas also valsts ekonomiskās aktivitātes iespējas, kas apdraud mieru un stabilitāti. Viņa idejas rosina diskusijas par to, kā Eiropas Savienībai būtu jārīkojas, lai iznīcinātu šos apgādājumus un uzbrukumus pret vērtībām, kuras apstiprina mūsdienu pasaulē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas