Slaidiņš: Krievi Doņeckas apgabalā masveidā pielietojuši gāzes granātas "K-51"Ārzemēs
Foto un virsraksts: LA
  • šodien 10:06
  • LA
  • 3

Slaidiņš: Krievi Doņeckas apgabalā masveidā pielietojuši gāzes granātas "K-51"

Gāzes granātas "K-51" lietojums Doņeckas apgabalā

Krievi Doņeckas apgabalā ir masveidā pielietojuši gāzes granātas "K-51", kas radījusi bažas gan vietējās iedzīvotāju kopienās, gan starptautiskajā sabiedrībā. Šis ierocis, kas pazīstams ar savu spēcīgo iedarbību uz cilvēka organismu, tiek uzskatīts par bīstamu, īpaši civilajai populācijai.

Vietējā iedzīvotāju reakcija

Oficiālie avoti ziņo, ka šīs granātas tiek izmantotas testēšanai un masveida iznīcināšanai. Iedzīvotāji ir noraizējušies par saviem drošību un veselību. Daudzi no tiem ziņo par elpošanas grūtībām un citiem simptomiem, kas liecina par ķīmiskā ieroča ietekmi.

Starptautiskā reakcija un iespējamie pasākumi

Starptautiskās organizācijas, tostarp ANO un NATO, jau ir paudušas bažas par šī ieroča lietošanu. Ir aicinājumi veikt izmeklēšanu un pieprasījums nekavējoties pārtraukt gāzes granātu izmantošanu pret civilajiem iedzīvotājiem. Daudzi analītiķi joprojām uztraucas par šādas rīcības sekām un tās iespējamajām sekām uz reģiona stabilitāti.

Brīdinājums par nepatīkamiem skatiem

Brīdinām, ka video, kas saistīti ar šīm darbībām, var būt jums nepatīkami skati. Ieteicams tos skatīt ar piesardzību, ņemot vērā, ka tie var saturēt grafiskus attēlus, kas var būt emocionāli smagi. Videomateriāli liecina par notikumiem, kuros redzami cietušie un bojāti objekti, kas vēl vairāk akcentē situācijas nopietnību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas