• 2024. gada 7. septembris 09:14
  • NRA
  • 11

Slavenais Bānītis aicina uz 121. gadskārtas svinībām Gulbenē un Stāmerienā

Tradicionālie Bānīša svētki

Šogad, 7. septembrī, pirmā septembra sestdienā, Gulbenē un Stāmerienā norisināsies jau 121. Bānīša svētki. Ikviens ir aicināts piedalīties šajā būtiskajā notikumā, kas ik gadu pulcē gan vietējos, gan viesus, lai svinētu mūsdienīgāko un senāko šīs dzelzceļa līnijas daļu, kas savieno divas skaistas Latvijas pilsētas.

Pasākuma aktivitātes un programmas

Svētku laikā apmeklētājiem būs iespēja izbaudīt dažādas aktivitātes, tostarp dzelzceļa braucienus ar tradicionālajām lokomotīvēm, izstādes, koncertus un tirgu, kurā būs pieejami vietējie gardumi un rokdarbnieku darinājumi. Mūzikas un deju priekšnesumi piedāvās iespēju visiem svētku dalībniekiem aktīvi iesaistīties un izjust sabiedrības kopību.

Gulbenes un Stāmerienas tradīcijas

Bānīša svētki ir kļuvuši par tradīciju, kas simbolizē ne tikai dzelzceļa nozīmi kā transporta līdzekli, bet arī vietējo kopienu apvienošanās garu. Šī ir lieliska iespēja izzināt un atbalstīt vietējos amatniekus un, protams, izbaudīt skaistās apkārtnes ainavas, kas tiek aplūkotas no Bānīša vagona.

Kolektīvā atbildība

Organizatori aicina ikvienu rūpēties par tīru un sakoptu vidi svētku laikā, lai ikviens varētu baudīt pasākumu pilnībā. Atvērto durvju politika un viesmīlība, kas ir raksturīga šai reģionā, noteikti radīs neaizmirstamu pieredzi ikvienam klātesošajam.

Ielūdzam ciemos!

Bānīša svētku 121. gadskārtas svinības solās būt neatkārtojamas, piepildītas ar emocijām, tradīcijām un pozitīvām sajūtām. Iedzīvotāji un viesi tiek aicināti apmeklēt pasākumu, lai kopīgi un krāšņi svinētu šīs dzelzceļa liecības 121 gadi!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas