Spēles programmiņā pamatīgi izkropļoti Latvijas U-21 futbolistu vārdiFutbols — Izlases
Foto un virsraksts: Sportacentrs

Spēles programmiņā pamatīgi izkropļoti Latvijas U-21 futbolistu vārdi

Spēles programmiņā ietvertas rupjas kļūdas

Pirms Latvijas un Īrijas U-21 valstsvienību Eiropas futbola čempionāta kvalifikācijas mača, tika publicēts informatīvais materiāls, kura saturs radījis pārsteigumu un neapmierinātību. Latvijas futbolistu vārdi šajā materiālā ir pamatīgi izkropļoti, radot ne tikai neskaidrības, bet arī smieklus, kas, ņemot vērā spēles nopietnību, ir nepiemēroti.

Futbola eksperta Pauļus Jakela kritika

Latvijas futbola eksperts Pauļus Jakelis savā "Facebook" kontā pauda sašutumu par šīm kļūdām, uzsverot, ka tādēļ tiek ietekmēta ne tikai spēles prestižs, bet arī līdzjutēju izpratne par komandu. "Kā mēs varam gaidīt nopietnus rezultātus, ja jau šādās pamatlietās tiek pieļautas tik rupjas kļūdas?" jautāja Jakelis. Viņš uzsvēra, ka profesionālā sporta vide prasa augstākos standartus, un šajā gadījumā tie acīmredzami nav izpildīti.

Traģikomiskie momenti un to ietekme uz komandu

Izmantojot izkropļotos vārdi, spēles programmiņa radījusi arī komisku efektu, tomēr tas nekādā veidā neatvieglo situāciju. Daudzi līdzjutēji neizpratnē vaicā, vai komandas vadība tiek pietiekami nopietni uztverta, ja pat visvienkāršākajās lietās var notikt šādas neprecizitātes. Daži šai situācijai pat pievērš uzmanību sociālajos tīklos, daloties ar smieklīgiem komentāriem un attēliem.

Kā nākotnē nodrošināt labāku kvalitāti?

Lai izvairītos no līdzīgām situācijām nākotnē, ir nepieciešams uzlabot komunikāciju starp komandas menedžmentu un atbildīgajām personām, kas sagatavo informatīvos materiālus. Izglītojot komandas darbiniekus par pareizu nosaukumu un terminoloģijas lietošanu, varētu veicināt augstāku kvalitāti gan spēles programmās, gan citos oficiālos dokumentos.

Secinājums

Latvijas U-21 futbolistu vārdu izkropļošana spēles programmiņā nav tikai nolaidība, bet arī zīme, ka ir steidzami nepieciešams uzlabot profesionālo standartus. Lai komanda spētu gūt panākumus starptautiskajā arenā, ir svarīgi ne tikai spēlētāji, bet arī viss organizācijas aparāts strādātu saskaņoti un efektīvi.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Sportacentrs portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas