Spīganas, laumas un modernās raganas. Tapis bilingvāls pētījums par raganu folkloras daudzveidību Latvijā
Kultūra
Foto un virsraksts: LSM
  • vakar 08:09
  • LSM
  • 7

Spīganas, laumas un modernās raganas. Tapis bilingvāls pētījums par raganu folkloras daudzveidību Latvijā

Jauns pētījums par raganu folkloru Latvijā

Latvijā notiek arvien lielāka interese par folkloru un tradicionālajām teikām. Jaunas grāmatas, kas veltītas šai tēmai, piedāvā iespēju iepazīt bagātīgo un daudzveidīgo mītu un stāstu pasauli. Viens no šādiem izdevumiem ir nesen klajā laistais pētījums "Raganas", kas divu valodu – latviešu un angļu – formātā sniedz ieskatu raganu folkloras tradīcijās.

Bilingvāls izdevums ar jaunām atziņām

Grāmata "Raganas" ir daļa no jaunas grāmatu sērijas "Latviešu teiku tipu un motīvu rādītājs". Šis izdevums piedāvā ne tikai bagātīgu informāciju par spīganām, laumām un modernajām raganu figūrām, bet arī salīdzina tradīcijas un mitoloģijas elementus, kas ir raksturīgi dažādiem reģioniem Latvijā. Pētījuma autori ir veltījuši pūles, lai atklātu gan zinātniskos aspektus, gan arī folkloras būtību, ko paudusi sabiedrība gadsimtu gaitā.

Valsts kultūras atziņas un mūsdienu interpretācijas

Mūsdienu lasītājiem pētījums piemin ne tikai tradicionālās raganas, bet arī to modernās interpretācijas, kas parādās kultūrā un mākslā. Šādas izmaiņas ir būtiskas, jo tās parāda, kā folkloras tēmas transformējas un integrējas mūsdienu sabiedrībā, kā arī kā tās ietekmē kolektīvo identitāti.

Vērsta uz pētniecību un izglītību

Grāmata "Raganas" ir vērsta ne tikai uz folkloras pētniekiem, bet arī uz ikvienu, kurš interesējas par Latvijas kultūras mantojumu. Tā kļūs par vērtīgu izziņas avotu studentiem, skolotājiem un visiem, kuri vēlas dziļāk saprast latviešu folkloras bagātību un tās lomu mūsdienu pasaulē. Šis izdevums aicina lasītājus izpētīt senos stāstus un atklāt to mūžīgās vērtības.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas