Sporta budžets: LOK un ziemas sporta federācijas aicina pēc iespējas ātrāk sasaukt ārkārtas sēdiCiti
Foto un virsraksts: Delfi

Sporta budžets: LOK un ziemas sporta federācijas aicina pēc iespējas ātrāk sasaukt ārkārtas sēdi

LOK aicina uz steidzamu diskusiju

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) kopā ar ziemas sporta veidu federācijām ir vērsusies pie Latvijas Republikas Saeimas Sporta apakškomisijas ar steidzamu aicinājumu sasaukt ārkārtas sēdi. Šī sēde ir nepieciešama, lai pārrunātu būtiskos jautājumus, kas saistīti ar Latvijas sportistu sagatavošanu un dalību gaidāmajās XXV Ziemas Olimpiskajās spēlēs.

Paredzamās Olimpiskās spēles

XXV Ziemas Olimpiskās spēles norisināsies no 2026. gada 6. līdz 22. februārim Milānā un Kortīnā. Ņemot vērā šo nozīmīgo notikumu, LOK un federācijas uzsver, ka Latvijas sportistu sagatavošana un pietiekams atbalsts ir izvērtējams jau tagad, lai nodrošinātu veiksmīgu dalību šajās spēlēs.

Finansējuma nozīme sagatavošanās procesā

Atsaucoties uz aktuālajiem jautājumiem, LOK norāda, ka bez pietiekama finansējuma un resursiem, sportistu sagatavošanās process var tikt apgrūtināts, kas potenciāli var ietekmēt Latvijas sportistu sniegumu olimpiskajā arēnā. Tādēļ aicinājums uz ātru sēdi tiek uzsvērts kā vitāli svarīgs gan sportistiem, gan valstij.

Priekšnoteikums nākotnē

Šī ārkārtas sēde ne tikai sniegs iespēju pārrunāt aktuālās problēmas, bet arī palīdzēs izveidot skaidru ceļa karti, kā nodrošināt Latvijas sportistu sekmīgu dalību Ziemas Olimpiskajās spēlēs, uzsverot nepieciešamību pēc sistemātiska atbalsta un resursu plānošanas. LOK un federācijas cer uz ātru reakciju no Saeimas puses.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas