• 2024. gada 18. augusts 12:07
  • NRA
  • 29

Tie nesabojāsies līdz ziemai: kā pareizi uzglabāt kabačus dzīvoklī

Kad sākas kabaču sezona?

Kabaču sezona sākas augusta pirmajā pusē un turpinās līdz rudenim. Šajā laikā dārzniecības entuziasti un mājsaimnieces laipni sagaida šo gardo dārzeņu, kas ne tikai bagātina ēdienkarti, bet arī sniedz daudz veselīgu barības vielu. Tomēr, kad kabaču raža ir bagāta, svarīgi ir zināt, kā tos pareizi uzglabāt, lai tie saglabātu savu svaigumu līdz ziemai.

Kā uzglabāt veselus kabačus

Veselu kabaču uzglabāšana var būt vienkārša, ja ievēro dažus noteikumus. Vispirms, ir svarīgi izvēlēties tikai pilnīgi veselus, nepabeigtus un bojājumus nesaturošus dārzeņus. Kabačus vēlams glabāt vēsā un tumšā vietā, piemēram, pagrabā vai vēsā skapī, kur temperatūra ir 10–15 grādi pēc Celsija. Lai nodrošinātu tiem pietiekamu gaisa apmaiņu, var izmantot arī kartona kastītes vai auduma maisiņus.

Pārstrādāšana: konservēšana un saldēšana

Ja piekabajas pārprodukcijai, apsveriet iespēju konservēt vai saldēt kabačus. Konservēšana ir lielisks veids, kā saglabāt dārzeņus ilgāk. Kabačus var marinēt, pievienojot sāli un garšvielas, vai izmēģināt dažādas receptes, piemēram, kabaču salātus. Saldēšana ir vēl viens izdevīgs veids. Pirms saldēšanas, kabačus ieteicams nomazgāt, sagriezt un blanšēt, lai saglabātu to tekstūru un krāsu.

Kā novērst sabojāšanos

Lai novērstu kabaču sabojāšanos, ir jāievēro vairāki principi. Pirmkārt, regulāri jāpārbauda uzglabāšanas vieta – ja kāds no kabačiem ir sācis bojāties, tūlīt to jāizņem, lai novērstu pārējo dārzeņu sabojāšanos. Otrkārt, izvairieties no mitruma, kas var veicināt pelējuma veidošanos. Tāpat, ja kabači uzglabājas kopā ar citiem dārzeņiem, jāievēro, ka tie nav jāglabā kopā ar augļiem, kas izdala etilēnu un var paātrināt puvi.

Nobeigums

Pareiza kabaču uzglabāšana ir ne tikai garšu, bet arī veselību saglabājoša prakse. Izprotot un ievērojot uzglabāšanas noteikumus, jūs nodrošināsiet, ka šie dārzeņi ir pieejami ne tikai sezonas laikā, bet arī ziemā. Galu galā, kabaču izmantošana virtuvē ir lielisks veids, kā palutināt sevi ar garšīgu un veselīgu maltīti.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas