• 2024. gada 24. augusts 07:00
  • NRA
  • 9

Traumatologs Malzubris: Pacienta roka pirms operācijas karājās ļerpatā, tagad viņa rokasspiediens ir spēkpilns

Traumatologa Mārtiņa Malzubra stāsts par Ukrainas neatkarību

Mārtiņš Malzubris, pazīstams traumatologs, ortopēds un mikroķirurgs, ar smaidu atgādina, ka katru dienu svin Ukrainas neatkarību. “24. augusts ir īpašs brīdis, kad mēs varam izcelt svinības par Ukrainas brīvību un neatkarību,” saka Mārtiņš, norādot uz notikumiem, kas turpinās pat šobrīd.

Palīdzība Ukrainas karavīriem

Kopā ar savu kolēģi, mikroķirurgu Olafu Libermani, Mārtiņš devās uz Ukrainu, lai sniegtu medicīnisko palīdzību smagi ievainotajiem karavīriem. Šis lēmums tika pieņemts drīz pēc Krievijas iebrukuma, kad medicīnas speciālisti bija nepieciešami vairāk nekā jebkad iepriekš. “Mēs ne tikai sniedzām medicīnisko palīdzību, bet arī centāmies atbalstīt pašus karavīrus, viņu morālo garu un cerības,” atklāj Malzubris.

Pacienta roka - no cīņas līdz atveseļošanai

Mārtiņš Malzubris dalās savā pieredzē par pacientu, kuram pirms operācijas roka bija "karājoties ļerpatā". Pēc veiktās operācijas, pacienta rokas stāvoklis ir būtiski uzlabojies, un tagad viņa rokasspiediens ir spēkpilns. “Šāda veida operācijas ir izaicinājums, taču redzot pacienta smaidu un jauno spēku, viss ieguldītais darbs ir tā vērts,” stāsta Malzubris.

Neatkarības svinēšana ikdienā

Mārtiņš Malzubris uzsver, ka neatkarība nav tikai svinības datuma, bet gan ikdienas cīņa par to, lai nodrošinātu cilvēku veselību un dzīvības. “Katrai uzvarai – lielai vai mazai – ir jāpievērš uzmanība, un mēs kopīgi turpinām strādāt, lai uzlabotu ne tikai pacienta dzīvi, bet arī mūsu sabiedrības labklājību,” piebilst traumatologs.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas