• 2024. gada 2. septembris 08:43
  • VS
  • 12

Vairākas skolas saņēmušas draudu e-pastus

Draudus saņem vairākas skolas

Vairākas skolas šorīt, pirmajā jaunā mācību gada dienā, saņēmušas e-pastus ar “zema riska līmeņa draudiem”. Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks paziņoja, ka šī informācija saņemta īsi pirms plkst. 8, kad no vairākām izglītības iestādēm tika ziņots par draudu e-pastiem krievu valodā.

E-pastu izsūtīšana un policijas rīcība

Tika izsūtīti vairāk nekā 200 e-pasti, kuros pausts draudu saturs ar sprādziena apgalvojumiem. Ruks skaidroja, ka šie e-pasti tiek uzskatīti par "zema līmeņa riska draudiem". Valsts policija ir sazinājusies ar izglītības iestādēm, sniedzot informāciju par rīcības algoritmiem šādu situāciju gadījumos.

Iepriekšējā pieredze ar draudiem

Līdzīgas situācijas piedzīvotas arī iepriekš, piemēram, pērn rudenī, kad daudzas skolas saņēma līdzīgus draudu e-pastus. Ruks uzsvēra, ka šie draudi tiek uzskatīti par “ne mūsu valstī” organizētiem hibrīduzbrukumiem, un patlaban tiekot noskaidrots, no kuras valsts šie uzbrukumi īstenoti.

Priekšlaicīga panika nav nepieciešama

Ruks mudināja sabiedrību nekrist panikā, norādot, ka šajā brīdī evakuācija nav nepieciešama, un reāli draudi nepastāv. Viņš aicināja vecākiem ļaut bērniem doties uz skolu, jo situācija tiek kontrolēta.

Noderīgas drošības rekomendācijas

Papildus Ruks atgādināja, ka jaunā mācību gada sākums ir arī drosības jautājums. Vecākiem ieteikts runāt ar bērniem par drošību, tostarp par drošību virtuālajā vidē. Tāpat vecāki aicināti nodrošināt bērnu drošību satiksmē, piemēram, izmantojot ķiveres, kad bērni brauc ar velosipēdiem, un skaidrot pareizu ceļa šķērsošanu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas