Valdība ar autoceļu nodevas palielināšanu dod zaļo gaismu A6 šosejas posma Daugavpils–Nīcgale remontam
Latvijā
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 05:55
  • LSM
  • 5

Valdība ar autoceļu nodevas palielināšanu dod zaļo gaismu A6 šosejas posma Daugavpils–Nīcgale remontam

Valdības lēmums par autoceļu nodevām

Valdība ir sniegusi zaļo gaismu A6 šosejas posma Daugavpils–Nīcgale remontam, plānojot palielināt autoceļu lietošanas nodevas likmi kravas automobiļiem. Šis lēmums ir īpaši nozīmīgs, ņemot vērā, ka minētais posms valstiskā līmenī ir atzīts par otro kritiskāko ceļa posmu, kam nepieciešama steidzama remontdarbu uzsākšana.

Finanšu plāni un budžeta ietekme

Saeimas deputātiem ir jāizsver atbalsts priekšlikumam palielināt autoceļu nodevas likmi, kas stātos spēkā no 1. janvāra. Ja tas tiks apstiprināts, Valsts kasē nākamgad ienāks aptuveni 25 miljoni eiro, kurus plānots novirzīt A6 šosejas posma atjaunošanai. Šī summa varētu sniegt būtisku atbalstu valsts ceļu infrastruktūras uzlabošanā.

Projekta izmaksas un bažas par realizāciju

Satiksmes ministrija ir aprēķinājusi, ka A6 šosejas seguma atjaunošanai būs nepieciešami ap 80 miljoniem eiro. Šādas izmaksas raisa bažas ne tikai par projekta īstenošanas iespējām, bet arī par to, vai būs pietiekami daudz līdzekļu, lai nodrošinātu kvalitatīvu remontu un ceļu drošību nākotnē.

Atsauce uz sabiedrības interesi

Sabiedrības interesi par A6 šosejas posma remonta nepieciešamību ir grūti pārvērtēt. Vietējiem iedzīvotājiem un transporta uzņēmumiem ir svarīgi, lai šis ceļa posms tiktu sakārtots, jo tā stāvoklis ietekmē ne tikai satiksmes drošību, bet arī ekonomisko aktivitāti reģionā. Sagaidāms, ka nākamajās debatēs Saeimā viedokļi varētu atšķirties, taču cerams, ka tiks panākta vienošanās par nepieciešamajām izmaiņām nodokļu likmēs, lai nodrošinātu šo būtisko ieguldījumu ceļu infrastruktūrā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas