Van Ārts kritienā "Vuelta a Espana" posmā iedzīvojies ceļgala savainojumā

Vauts van Ārts kritienā cieš savainojumu

Beļģijas riteņbraucējs Vauts van Ārts piedzīvojis nelaimi "Vuelta a Espana" velobrauciena 16. posmā, kur viņš kritienā guvis ceļgala savainojumu. Šī ir skumja ziņa riteņbraukšanas faniem, jo van Ārts ir viens no izcilākajiem sportistiem savā jomā.

Oficiālā informācija no komandas

Trešdien savu paziņojumu izsūtījusi van Ārta pārstāvētā "Visma | Lease a Bike" komanda, apstiprinot, ka naidīgais kritiens radījis nopietnu savainojumu, taču spetsificēti detalizēti par to, cik nopietns ir ceļgala traumas raksturs, nebija sniegti. Komanda aicina atbalstītājus būt pacietīgiem un sola sniegt papildu informāciju par sportista stāvokli.

Posms un tā ietekme uz sacensībām

Van Ārts kritiens noticis laikā, kad dalībnieki izcīnīja savus pēdējos punktus 16. posmā, kas ir svarīga daļa no daudzdienu sacensībām. Šāda veida traumas, kas skar vadošos sportistus, vienmēr ietekmē sacensību dinamiku un var būt izšķiroši kā citu dalībnieku sniegumam, tā arī paša van Ārta nākotnes plāniem.

Fanu atbalsts un nākotnes perspektīvas

Riteņbraukšanas fani visā pasaulē ir izteikuši līdzjūtību un atbalstu van Ārtam, cerot uz ātru atveseļošanos. Negaidītas traumas, piemēram, šī, var ietekmēt sportista karjeru, taču daudzi cer, ka viņš atgriezīsies sacensību trasē ar jaunām spēkām.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Sportacentrs portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas