• 2024. gada 30. jūlijs 16:26
  • Delfi
  • 7

Vētras radīto skādi Rīgai vēl rēķina

Vētra pār Rīgu: Postījumi un to sekas

Naktī no svētdienas uz pirmdienu Latvijas centrālajā daļā piepildījās spilgts piemērs tam, kā daba var radīt nopietnus postījumus. Vētra, kas plosījās Rīgā un citur valstī, atstāja aiz sevis nopietnas sekas, kuras analizē Rīgas pašvaldības pārstāvji.

Mēra viedoklis par radītajiem zaudējumiem

Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV) informēja, ka pašlaik tiek veikta postījumu apsekošana. Lai gan viņš vēl nav sniedzis konkrētus skaitļus par nodarītajiem zaudējumiem, apliecināja, ka tie noteikti sasniegs desmitus vai pat simtus tūkstošus eiro. Pagaidām nav skaidrs, cik smagi cieta infrastruktūra un ēkas, taču sagāzušies koki un plūdi jau ir radījuši nopietnus traucējumus.

Civilās aizsardzības komisijas darbība

Otrdien, 30. jūlijā, pēc Rīgas pašvaldības Civilās aizsardzības komisijas sēdes, mērs uzsvēra nepieciešamību ātri rīkoties, lai novērstu turpmākos riskus un nodrošinātu pilsētas drošību. Komiteja aktīvi izstrādā plānus, kā minimizēt šādu dabas stihiju ietekmi nākotnē.

Iedzīvotāju reakcija

Rīgas iedzīvotāji jau izrāda satraukumu par notikušo. Sociālajos tīklos tiek dalītas fotogrāfijas ar postījumiem, kur redzams, kā koki ir uzgāzušies uz automašīnām un ēkām, radot bažas par drošību. Vietējie aicina pašvaldību rindojumos veikt steidzamus pasākumus, lai novērstu līdzīgu situāciju rašanos atkārtoti.

Kopsavilkums

Vētra, kas skārusi Rīgu, ir ne tikai dabas stihija, bet arī pārbaudījums pilsētas infrastruktūrai un iedzīvotāju drošībai. Rīgas mērs un Pašvaldības Civilās aizsardzības komisija kopīgi strādā pie seku novēršanas un skaidrojumu sniegšanas par radušajiem zaudējumiem, kamēr iedzīvotāji izsaka savas bažas un cerības uz ātru rīcību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas