VIDEO: "Likteņa līdumnieku" mājas atrodas uz sabrukšanas sliekšņa - vietējie sabiedrības pārmetumus neizprotZiņas
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

VIDEO: "Likteņa līdumnieku" mājas atrodas uz sabrukšanas sliekšņa - vietējie sabiedrības pārmetumus neizprot

Video skaties šeit

Sabiedrības interese par "Likteņa līdumnieku" mājām

Seriāls “Likteņa līdumnieki” ir kļuvis par neatņemamu daļu no Latvijas kultūras identitātes, un tā filmēšanas vietas, tostarp Nārbuļu dzimtas mājas, ir ieguvušas plašu sabiedrības interesi. Taču, neskatoties uz šīm emocionālajām saitēm, šīs vēsturiskās mājas, kurās līdz 2007. gada oktobrim tika filmēts seriāls, tagad atrodas uz sabrukšanas sliekšņa.

Mājas stāvoklis vētras acīs

Pateicoties “360 ZIŅneši” ziņām, ir kļuvis skaidrs, ka Nārbuļu dzimtas mājas ir palikušas pamestas un aizmirstas. Laika gaitā ēku stāvoklis ir strauji pasliktinājies, un tagad tās ir izgājušas bojā ar sabrukušām sienām un izsistām logu rāmjiem. Vietējie iedzīvotāji ir nobažījušies par kalpojošo mantojumu un vēsturiski nozīmīgu objektu turpmāko likteni.

Sabiedrības pārmetumi un nesapratne

Vietējie iedzīvotāji izrāda neizpratni par māju pašreizējo stāvokli un tām pievērsto uzmanību. Kamēr sabiedrība runā par vēsturisko mantojumu un nepieciešamību saglabāt to nākamajām paaudzēm, pārmetumi un diskusijas par atbildībām ap šo situāciju pieņēmusi pieaugošu apgriezienu. Daudzi uzskata, ka ir vajadzīgs ātrāks rīcības plāns, lai novērstu Nārbuļu dzimtas māju pilnīgu bojāeju.

Aicinājums uz rīcību

Paužot nožēlu un vilšanos, iedzīvotāji aicina gan valsts iestādes, gan privātos investorus pievērst uzmanību šim kultūrvēsturiskajam objektam. "Likteņa līdumnieku" mājas nav tikai aizmirsta filmas dekorācija; tās ir daļa no Latvijas vēstures un nepieciešamas aktīvai saglabāšanai un restaurācijai. Pakāpeniski saprotot šīs ēkas nozīmību, sabiedrība aicina uz rīcību, lai novērstu turpmāku sabrukšanu un nodrošinātu, ka nākamās paaudzes var baudīt šo vēstures pieminekli.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas