"Latvija.lv" vairs nevarēs pieslēgties ar internetbankuSabiedrība
Foto un virsraksts: Delfi

"Latvija.lv" vairs nevarēs pieslēgties ar internetbanku

Izmaiņas Latvijas valsts pārvaldes pakalpojumu pieejamībā

Latvija.lv portāls, kas ir galvenais valsts pārvaldes pakalpojumu pakalpojumu nodrošinātājs, piedzīvos būtiskas izmaiņas no nākamā gada 1.janvāra. Saskaņā ar Valsts digitālās attīstības aģentūras pārstāvja Kristapa Prēdeļa sniegto informāciju, lietotāji vairs nevarēs piekļūt portālam, izmantojot internetbanku autentifikācijas līdzekļus.

Pārmaiņu iemesli

Šīs izmaiņas tiek ieviestas, lai uzlabotu drošību un nodrošinātu labāku piekļuvi valsts sniegtajiem pakalpojumiem. Kristaps Prēdelis skaidroja, ka, pateicoties jauniem tehnoloģiskajiem risinājumiem, tiek plānots izmantot papildu autentifikācijas metodes, kas garantēs lielāku lietotāju datu aizsardzību.

Ko darīt lietotājiem?

Lietotājiem, kuri regulāri izmanto Latvija.lv pakalpojumus, būs jāsagatavojas šīm izmaiņām. Ieteicams jau laicīgi iepazīties ar jaunajām autentifikācijas metodēm, kas tiks piedāvātas, kā arī sekot līdzi Valsts digitālās attīstības aģentūras sniegtajai informācijai par procesiem un norādījumiem, kas palīdzēs pielāgoties jaunajai sistēmai.

Nākotnes perspektīvas

Turpmāk, izmantojot modernākās autentifikācijas metodes, Latvija.lv plāno uzlabot ne tikai drošību, bet arī lietotāju pieredzi. Jaunās izmaiņas varētu veicināt arī lielāku sabiedrības interesi par e-pakalpojumiem un to izmantošanu ikdienā, kas būtu liels solis uz priekšu Latvijas digitālās attīstības ceļā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas